افغانها این خودروی ژاپنی را به هر ماشینی ترجیح میدهند
برخلاف ایدئولوژی تولید خودرو در ایران که طی ۲۷ سال پراید بیکیفیت، خودروی اول فهرست انتخابی مردم قشر متوسط به پایین بود، در افغانستان مردم هر قشری ترجیح میدهند خودروی تویوتا کرولا، حتی از مدلهای قدیمیتر را استفاده کنند.
ایران از سال ۱۳۷۵ شمسی تا ۱۳۹۹ بیش از ۳ میلیون ۶۱۵ هزار دستگاه پراید تولید کرد. خودرویی غیر ملی که امتیاز آن از آمریکا به کره و از کره به ایران رسید و هر چه گذشت از کیفیت پایین آن بیشتر کاسته شد. به حدی که در ایران به ارایه مرگ مشهور شده است.
اما این رویه در افغانستان به این صورت نیست. مردم افغانستان با وجود تمام سختیها و محدودیتهایی که خصوصا از زمان سلطه طالبان دچار آنها هستند، باز هم استاندارد زندگی را در برخی مسائل مثل انتخاب خودرو پایین نیاوردهاند.
در افغانستان خانوادهها در هر قشری که قرار داشته باشند، اولین گزینه انتخابی آنها برای خرید خودرو تویوتا کرولا خواهد بود. حتی دیده شده کرولاهایی با ۲۰ سال کارکرد را از آمریکا یا دیگر کشورها برای مصرف وارد کرده و در صورت نیاز جای فرمان آن را تعویض کردهاند.
در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد خانوارهای افغانی صاحب خودروی تویوتا کرولا هستند و به شدت از انتخاب خود رضایت دارند.
در کتاب تاریخ خودرو، ۳ نام معتبر فورد تایپT، فولکس واگن بیتل و تویوتا کرولا، خودروهایی هستند که در دورههای طولانی عنوان «پرفروشترین خودرو جهان» را از آن خود کرده بودند؛ خودروهایی که به عنوان محبوبترین و موفقترین محصولات کمپانیهای مادر شناخته میشوند.
طراحان و سازندگان این خودروها همواره تلاش کردهاند تا با سادهترین متریال که در عین حال از جذابیت خاصی برخوردارند، هزینه تمام شده خودرو را پایین آورده و با بهرهمندی از پیشرانه با حجم موتور پایین استهلاک را نیز کاهش دهد.