کنفرانس سالگرد قيام كبير آبان ۹۸: رژیم آخوندى به زبالهدان تاریخ مىرود
مريم رجوى گفت: رژیم آخوندی در بسیاری از مراکز و پایگاههای سرکوبگرش هدف تهاجم شورشگران قرار گرفت
کنفرانس بزرگ «سالگرد قيام كبير آبان ۹۸ با ياد شهيدان آبان ۹۹» امروز سهشنبه ۱۰ آبانماه، با مشاركت نمایندگان انجمنهای ایرانی در كشورهاى مختلف جهان و اعضای پارلمانی، مقامات ارشد سابق و کارشناسان سیاسی از برخی از کشورهای اروپا برای بررسی آخرین تحولات اوضاع در صحنه سیاسی ایران به صورت مجازی برگزار شد.
این کنفرانس در نخستین سالگرد اعتراضات سراسری آبانماه ۱۳۹۸/ نوامبر ۲۰۱۹ علیه رژیم ایران برگزار میشود. دلیل این اعتراضات افزایش قیمت بنزین ۲۰۰ درصدی در ۲۴ آبان ۱۳۹۸ بود؛ اعتراضاتی که عمدتاً در محلات کارگرى و فقیرنشین متمرکز و در ابتدا نسبتاً مسالمتآمیز بوده و به تدریج به یک شورش خشونتآمیز علیه رژیم تبدیل شدهاست.
در قیام سراسری نوامبر ۲۰۱۹ که در آن، میلیونها ایرانی به ویژه جوانان و زنان، خواست خود را برای تغییر رژیم آخوندى نشان دادند، به دستور علی خامنهای، رهبر اين رژیم، سپاه پاسداران بیرحمانه، دستکم ۱۵۰۰ معترض از جمله ۲۳ کودک را با شلیک مستقیم کشت و حدود ۱۲۰۰۰ معترض دستگیر شده که چندین نفر از آنها تاکنون اعدام و تعداد ديگری به اعدام محکوم شدهاند. با این وجود، شهرهای ایرانی صحنه موج دیگری از اعتراضات علیه رژیم در ژانویه ۲۰۲۰ بودند.
خانم مريم رجوى رهبر سازمان مجاهدين خلق و رئیس جمهور برگزیده شوراى ملى مقاومت ایران، نمایندگان انجمنهای جوانان ایرانی در كشورهاى مختلف جهان و اعضای پارلمانى و وزرای پیشین انگلیس، فرانسه، آلمان، سوئد، بلژیک، سوئیس، دانمارک، اتریش، فنلاند و آفریقای جنوبی از جمله سخنرانان این کنفرانس بودند.
خانم مريم رجوى رئیس جمهور برگزیده شوراى ملى مقاومت ایران در آغاز کنفرانس «سالگرد قيام كبير آبان ۹۸ با ياد شهيدان آبان ۹۹» گفت: شعلههای قیام آبان یک باره در بیش از ۲۰۰ شهر در ۲۹ استان ایرانی زبانه کشید. رژیم آخوندی در بسیاری از مراکز و پایگاههای سرکوبگرش هدف تهاجم شورشگران قرار گرفت و جهان به چشم دید که آخوندهای حاکم یک اقلیت ناچیزند که در محاصره آتش خشم جامعه ایران قرار دارند.
خانم رجوى افزود: امروز رژیم ولایت فقیه در وضعیتی است که در ۴۰ سال گذشته نظیر ندارد. پروژه انقباض و یک پارچهسازی حکومت به معضلات حلناشدنی دچار شدهاست. علی خامنهای ناچار است با تمام قوا دولت حسن روحانی را حفظ کند تا مبادا ساقط شود و از تکانههای آن، تمام رژیم بر باد برود.
وی خاطرنشان کرد: عامل اساسی در گسترش خشم عمومی مردم ایران، فقری است که آخوندها به قیمت انباشتن یک ثروت عظیم برای خود بر جامعه حاکم کردهاند. بیکاران به ۱۱ میلیون نفر رسیدهاند، ۶.۵ میلیون نفر از شاغلان، شغل خود را از دست دادهاند. مطبوعات رژیم مینویسند: نان گران و جان ارزان شدهاست.
رئیس جمهور برگزیده شوراى ملى مقاومت ایران تصريح كرد: وضعیت انقلابی جامعه ایران که در قیام آبان به طرز چشمگیری نمودار شده، همچنان بهقوت خود باقی است. شرایط انفجاری، نارضایتی متراکم و تقابل مردم و رژیم حاکم به اوج خود رسیدهاست. بههر طرفی که نگاه میکنیم، جوشش اعتراض و نارضایتی در جامعه ایران و خواست پرقدرت و گسترده عمومی برای سرنگونی رژیم خامنهای بهچشم میخورد.
خانم مريم رجوى در پایان سخنانش گفت: آخوندها فراموش نكردهاند كه بزرگترین ضربات بینالمللی را از مقاومت ایران در دوران دلپذیر مماشات دریافت كردند.
پس از سخنان پرشوق و شور خانم مریم جوی، شركتكنندگان هم سخنرانیهایشان را ایراد نموده که در آنها بر ضرورت سرنگونی رژیم آخوندها و ایجاد یک رژیم دموکراتیک و عادلانه در ایران تأكيد كردهاند.
ماگنوس اسکارشون، نماینده پارلمان سوئد، گفت: رژیم ایران باید برود و حکومت جدیدی بر اساس دمکراسی برقرار شود. دولت سوئد باید رویکرد متفاوتی در قبال ایران در پیش بگیرد.
اینگرید بتانکور، سناتور سابق و کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کلمبیا، گفت: تروریسم تحت عنوان مذهب که به کشورهای ما رسیده، توسط ایران مدیریت میشود. هرگونه بیعملی کشورهای اروپایی در برابر این تهدید مستقیم غیرقابل قبول خواهد بود. حالا جوانان شورشگر ایران بنرهای رهبر مقاومت را بالا میبرند و عکسهای خامنهای را به آتش میکشند.
زاماسوازی دلامینی ماندلا، نوه نلسون ماندلا، تصريح كرد: سال گذشته در اثر حملات ظالمانه رژیم به اعتراضات صلحآمیز، دستكم ۴۰۰۰ نفر مجروح شدند و ۱۵۰۰ نفر به قتل رسیدند. بسیاری از معترضان دستگیر شدند حتی برخى از خانوادههایی که مراسم تشییع برای عزیزانشان برگزار كرده، دستگیر شدهاند. بسیاری از مردم ايران در این حوادث مورد وحشیگری رژیم آخوندها قرار گرفتهاند.
مارتین پاتسلت، نماینده مجلس فدرال آلمان و عضو کمیسیون حقوق بشر، اظهار داشت: رژیم ایران با تروریسم، دولت خود را چه در داخل و چه در خارج مديريت میکند و ایرانیان تبعیدی و اعضای اپوزیسیون سازمانیافته را هدف قرار مىدهد. ما نباید چشمان ما را به این واقعیت ببندیم. الآن آشکار شده که از پرسنل دیپلماتیک برای این مقاصد استفاده شدهاست. اکنون قضایای دیپلمات اسدالله اسدی کشف شدهاست. یک رسیدگی قضایی در جریان است. از طریق این پرونده بالاخره ما این شانس را داریم تا پرده را از روی این فعالیتهای دیپلماتیک کنار بزنیم.
سناتور روبرتو رامپی، عضو مجلس سنای ایتالیا و دبیر هیئت ایتالیا در شورای اروپا، يادآور شد: در سالگرد قیام آبان ۹۸ وضعیت حقوق بشر در ایران هرچه بیشتر نگرانی ما را بر میانگیزد. ایران در آستانه یک انفجار است. جوانان ایرانی، به خصوص زنان جوان، در صف مقدم معترضان قرار دارند و با كمال شجاعت برای احقاق حقوقشان در خیابانهای سراسر کشور را به چالش میکشند. پشتیبانی از معترضان مسالمتآميز در ايران، وظیفه سیاسی و اخلاقی ماست.
گیر توسکدال، عضو کمیته خارجی و دفاع پارلمان نروژ، گفت: مرگبارترین حمله رژیم آخوندها به جوانان ایرانی در سال گذشته رخ داد، زمانی که ۱۵۰۰ جوان ایرانی قتلعام شدند. تیراندازی بیرویه توسط سپاه پاسداران موجی از شوک را در سراسر جهان ایجاد کرد. البته پاسخ بینالمللی به جنایتی در این ابعاد کافی نبودهاست. بازگشت تحریمها علیه رژیم آخوندها یکی از کارهایی است که باید انجام شود. منتظر روزی هستیم که فداکاریهای مردم ایران به ثمرهای خود نایل گردد. تاریخ نشان میدهد که دیکتاتورها نمیتوانند بر آرزوی مردم پیشی بگیرند.
مونته ماجی، نماینده پارلمان سن مارینو، تأكيد كرد: قیام آبان ۹۸ نشان میدهد که مردم ایران خواستار تغییر رژیم آخوندها و ایجاد دمکراسی و آزادی واقعی هستند. بنیادگرایی مذهبى، مشکل دوران ماست که قربانیان اولیه آن، هم مردم برخى از کشورهایى مثل ایران میباشند و در جهان خودش را از طریق حملات وحشیانه نشان میدهد. ما از برنامه مریم رجوی رهبر مقاومت ایران و هم از حقوق همه زنان و مردان این کشور حمایت میکنیم. ما باید در آن طرف باشیم؛ طرف دمکراسی و مردم ایران.
کیارا گریبادو، نماینده پارلمان ایتالیا، اظهار داشت: در سطح بینالملل همه نگران وضعیت زندانیان در ایران هستند. در یکی از تازهترین گزارشهای عفو بینالملل به استفاده از شکنجه در ایران اشاره شدهاست. شکنجه یک ابزاری به دست حکومت ایران است. قانون و محاکمه عادلانه اصلاً در ایران وجود ندارد. اتحادیه اروپا باید به درخواست خانم رجوی برای جلوگیری از گروگانگیری مردم ایران توسط حکومت خود پاسخ مناسب دهد.
آندرئا گاواتزا، شهردار شهر کاوانیولو ایتالیا، تصريح كرد: امیدوارم رژیم آخوندها به پایان برسد. جوانان ايرانى کلید این انقلاب صلحآمیز هستند. اين انقلاب، یک انقلاب بنیادی است که موجب یک تغییر واقعی و بنیادین در ايران خواهد گردید. ما به مبارزه بیوقفه خودمان برای ایجاد آزادی و دموکراسی در ایران ادامه میدهیم.
کیمو ساسی، نماینده پیشین پارلمان فنلاند، گفت: رژیم ایران در اعتراضات آبان ۹۸، بیش از ۱۵۰۰ تن را کشت. ماه گذشته، رژیم ایران قهرمان کشتی نوید افکاری را اعدام کرد. جامعه جهانی به شدت از این وحشتگری آزرده و مضطرب شد. یک کمیته بینالمللی حقیقتیاب باید تعیین گردد تا نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران را بررسی کند. جامعه جهانی باید در کنار نسل جوان ایرانى که خواهان آیندهای بهتر است، قرار بگیرد. باید تحریمها علیه رهبر ایران و سپاه پاسداران اعمال گردد.
دکتر رامش سپهراد، استاد دانشگاه جرج میسون آمریکا، تأكيد كرد: پيام قيام آبان در يک کلمه اين بود که رژيم آخوندی رفتنی است. نظام آخوندها در آستانه سرنگونی است. اکنون سازمان مجاهدین خلق به نقطه امید و کانونی برای یافتن جوانان شورشی در ایران تبدیل شدهاست زیرا این سازمان به حتمیت تغییر ایمان دارد.
بهروز امید، دندانپزشک و نماینده انجمن متخصصان ایرانی در نروژ، گفت: فقر گسترده، اعدام و شکنجه مخالفین، تبعیض علیه زنان و اقلیتها و مرگومیر، واقعیت زندگی مردم ایران است. ایران در آستانه دگرگونی است. استراتژی اصلی تغییر در این كشور انحلال و نابودی سپاه پاسداران است. کانونهای شورشی سمبلی برای این استراتژی هستند.
بهروز مقصودی، عضو اتحادیه انجمنهای جوانان دموکراتیک ایرانی در نروژ، خاطرنشان كرد: البته ۱۵۰۰ شهید ما در قیام آبان نه نان داشتند و نه آزادی، ولی خوب میدانستند تا اینکه رژیم آخوندی بر سر کار است، آنها از مبارزه دست برنمیدارند. ۱۲۰۰۰ نفری که حالا در زندانهای رژیم آخوندی دستگیر شده، در قیام آبان ۹۸ خواستار سرنگونی این رژیم و ايجاد یک رژیم دموکراتیک به جای آن شده و شعارهایی همچون «مرگ بر خامنهای» و «حکومت آخوندی نمیخواهیم، نمیخواهیم» سر دادهاند.
الهه ذبیحیان، عضو انجمن آکادمیسینهای ایرانی – انگلستان، خطاب به جامعه جهانى، اتحادیه اروپا و دولت انگلستان، گفت: به سکوت خود در قبال جنایات رژیم آخوندها خاتمه دهید. به جای مراودات اقتصادی با رژیمى که تماماً در اختيار سپاه پاسداران است، سپاه و وزارت اطلاعات رژیم آخوندى سرکوبگر را در لیست گروههای تروریستی قرار دهید. سفارتهای رژیم آخوندها در اروپا را تعطیل و همه مزدوران اين رژیم را اخراج کنید. دوران آخوندها را پایان دهید.
آیدین سعیدیان، عضو انجمن جوانان سازمان جوامع ایرانی در آمریکا، تأكيد كرد: قيام آبان ۹۸ یک قیامی است که در آن، مردم ایران با یک صدای متحد به فقر، فساد و این رژیم مذهبی حاکم، نه گفتند. کسانی که جان خودشان را فدا کردند، با یک صدای متحد حرف مشترکی زدند. رژیم آخوندى در ایران آیندهای ندارد و مثل سایر دیکتاتوریها، اين رژیم به زبالهدان تاریخ مىرود. مهم نیست چقدر تظاهر به قدرت بکند زيرا واقعیت روی زمین چیز دیگری است.