بلومبرگ از حرکت ۱۰ نفتکش حامل سوخت از ایران به ونزوئلا خبر داد
یک منبع مطلع به بلومبرگ گزارش داد که ۱۰ نفتکش ایرانی حامل محصولات نفتی راه ونزوئلا شدند. وگفت: ایران نام برخی نفتکشهای خود را تغییر داده و سیستم سیگنالدهی آنها را خاموش کرده تا در مسیر ونزوئلا از دید شرکتهای ردیابی نفتکشها و آمریکا مخفی بمانند.
خبرگزاری بلومبرگ از حرکت یک ناوگان شامل ۱۰ نفتکش حامل سوخت از ایران به ونزوئلا، به رغم تحریم های ایالات متحده علیه ایران، خبر داد.
یک منبع مطلع به بلومبرگ گزارش داد که ۱۰ نفتکش ایرانی حامل محصولات نفتی راه ونزوئلا شدند. اما به میزان سوختی که با این کاروان حمل میشود اشارهای نکرده است.
بلومبرگ نیز خاطر نشان کرد که ایران نام برخی نفتکشهای خود را تغییر داده و سیستم سیگنالدهی آنها را خاموش کرده تا در مسیر ونزوئلا از دید شرکتهای ردیابی نفتکشها و آمریکا مخفی بمانند.
بلومبرگ از قول یک منبع آگاه که نامش فاش نشده میگوید: قرار است بخشی از این کاروان در راه بازگشت نفت خام فوق سنگین ونزوئلا را برای عرضه به بازار جهانی حمل کند. این در حالی است که ایران به خاطر تحریمها برای فروش نفت خودش هم با محدودیتهای شدیدی روبروست.
پیشتر، ایران با وجود تحریمهای آمریکا اردیبهشت ماه سال جاری موفق شده یک و نیم میلیون بشکه بنزین به ونزوئلا صادر کند اما دومین محموله که کمی بیش از یک میلیون بشکه بود توسط آمریکا توقیف شده است . اگرچه تهران میگوید که آن محموله را قبلا فروخته بوده و از این رو دیگر آن را متعلق به خود نمیداند.
همچنین، گریک فالر، روز ۱۲ آذر در یک نشست خبری، از حضور اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران در ونزوئلا ابراز نگرانی کرد و این موضوع را را هشدار دهنده خواند و گفت: ایران به منظور باقی ماندن نیکلاس مادورو نیکلاس بر قدرت، سلاح و نیروهای شبه نظامی به این کشور می فرستد.
در ۳۰ آبان سال جاری، برخی از رسانه های ایران از احتمال انتقال پهپاد مهاجر-۶ ساخت ایران به ونزوئلا در پی لغو تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه تهران خبر دادند.
پیشتر ایوان دوکه، رییسجمهوری کلمبیا، اعلام کرده بود ونزوئلا قصد دارد از ایران موشک خریداری کند. مادورو اگرچه این اظهارات را رد کرد، اما در عین حال بررسی خرید موشک از ایران را ایده خوبی توصیف کرد.
همچنین در اردیبهشت سال جاری، مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پیامی توییتری هواپیمایی ماهان را عامل نقل و انتقال سلاحهای کشتار جمعی و حامی تروریسم و رژیم ونزوئلا خوانده بود.
قبل از آن، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به رفت و آمد مکرر هواپیماهای ماهان به ونزوئلا، از کشورهای جهان خواسته بود جلوی عبور ماهان از حریم هوایی خود را بگیرند. در حالی که ۶۰ کشور جهان از جمله آمریکا دولت مادورو را به رسمیت نمیشناسند، ایران، روسیه، چین و ترکیه از حامیان آن هستند.
از سوی دیگر مادورو اخیرا از تشکیل یک شورای نظامی علمی و فنی خبر داده بود که هدف از آن رسیدن به استقلال نظامی با کمک کشورهای «خواهر» از جمله چین، روسیه، ایران و کوبا است.