بلومبرگ: ایران پهپادها را در اختیار ارتش سودان قرار داد
بلومبرگ روز چهارشنبه به نقل از مقامات غربی تایید کرد که ایران پهپادهای ارتش سودان را تامین میکند.
این خبرگزاری به نقل از سه مقام غربی که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: «سودان محمولههای هواپیمای «مهاجر ۶» را دریافت کرد که یک پهپاد تک موتوره است که در ایران توسط شرکت صنایع هوافضای قدس ساخته شده و حامل مهمات هدایت شونده دقیق است.»
به گزارش بلومبرگ، تحلیلگرانی که تصاویر ماهوارهای را بررسی کردند، حضور این پهپاد در سودان را تایید کردند.
ویم زوایگنبرگ، کارشناس هلندی در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین، گفت: از جمله شواهدی که حضور هواپیمای مهاجر ۶ در سودان را ثابت میکند، تصویر ماهوارهای است که در ۹ ژانویه از این هواپیما در پایگاه هوایی وادی سیدنا در شمال پایتخت خارطوم گرفته شده است.
زوایگنبرگ افزود بالهای هواپیمای نشان داده شده در تصویر تنها با هواپیمای «مهاجر ۶» مطابقت دارد.
این کارشناس همچنین وجود آنتن رادیویی از مرکز کنترل در داخل یک کامیون در فرودگاه را به عنوان یک منظره معمولی که هواپیمای مهاجر ۶ در آن پرواز میکند، مشاهده کرد.
وی گفت: تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی از لاشه هواپیمای کوچک ساقط شده توسط نیروهای پشتیبانی سریع در ژانویه به وضوح بقایای دم این پهپاد را نشان میدهد.
جاکوب یانوفسکی، تحلیلگر اطلاعاتی نیز تأیید کرد که ویژگیهای پهپاد نشان داده شده در تصاویر ماهوارهای دقیقاً با ویژگیهای «مهاجر۶» مطابقت دارد.
سخنگوی ارتش سودان به درخواستهای بلومبرگ برای اظهارنظر پاسخی نداد و وزارت خارجه ایران و نمایندگی این کشور در سازمان ملل نیز پاسخی ندادند.
آلن باسبول، مدیر پروژه شاخ آفریقا در گروه بینالمللی بحران، معتقد است که احیای یک متحد توسط ایران در سودان، به ویژه در امتداد دریای سرخ، «یک پیروزی بزرگ برای ایران خواهد بود، اما نگرانیهایی را در میان سایر کشورهای منطقه و قدرتهای غربی ایجاد خواهد کرد.»
بلومبرگ میگوید مداخله ایران در درگیری ۹ ماهه سودان در کنار ارتش که مناطق وسیعی از اراضی خود را به نیروهای پشتیبانی سریع واگذار کرده، خطرات را برای این کشور شمال آفریقا که هماکنون در آستانه قحطی قرار دارد، افزایش میدهد.
هواپیماهای شاهد-۶ در حملات شناسایی مورد استفاده قرار میگیرند و مجهز به چهار موشک هدایت لیزری با وزن کلی ۴۰ کیلوگرم هستند و حملات آنها به طور خاص علیه خودروهای زرهی یا انبارهای تسلیحات انجام میشود.
ایران در سال ۲۰۱۷ این هواپیما را به زرادخانه پهپادهای خود معرفی کرد و تعدادی از آنها را به اتیوپی، ونزوئلا و روسیه تحویل داد.