الیوت آبرامز: دولت آینده باید به اعمال فشار بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران ادامه دهد
نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران اعلام کرد که دولت آینده این کشور باید فشارهای دولت کنونی بر ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با برنامه هستهای ایران را حفظ کند.
«الیوت آبرامز» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در مصاحبه با نشریه «الگمینر» تأکید کرد که دولت آینده آمریکا باید سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را ادامه دهد و با همکاری متحدان اروپایی واشنگتن آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در ارتباط با برنامه هستهای ایران تحت فشار بگذارند.
آبرامز گفت هدف دولت «دونالد ترامپ» از اعمال فشارها علیه تهران، ایجاد اهرم فشار علیه ایران و آوردن این کشور پای میز مذاکره بوده است.
او گفت: «هدف فشار حداکثری، ساختن اهرم فشاری بود که بتوان از آن برای وادار کردن ایران به توقف اقدامات شرورانهاش در منطقه و جهان استفاده کرد.»
الیوت آبرامز در پاسخ به این سؤال که توصیهاش به دولت بایدن در خصوص ایران چیست، اظهار داشت: «او باید بداند که ایالات متحده دست بالا را دارد. ایران طی این سالها با فشارهای شدیدی مواجه بوده و تضعیف شده است. ما در موضع قدرت هستیم و باید در هرگونه مذاکرات احتمالی از این برتری استفاده کنیم.»
وی درباره اینکه دولت آینده آمریکا به جز تحریم چه کار دیگری میتواند علیه ایران انجام دهد، گفت: «ما به همکاریهای بینالمللی گسترده علیه ایران نیاز داریم. اگر کارزار فشار حداکثری نبود، من فک میکنم که امروز شاهد همکاری میان اسرائیل، بحرین و امارات نبودیم. این بسیار مهم است.»
الیوت آبرامز ادامه داد: «ما به هماهنگی بیشتر با طرفهای اروپایی بهویژه بریتانیا، فرانسه و آلمان که در توافق هستهای سال 2015 مشارکت داشتند نیاز داریم تا فشار را بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با برنامه هستهای ایران حفظ کنیم»
آبرامز خاطرنشان کرد: «ما باید فشارها بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای ایران را حفظ کنیم و فشارهای اقتصادی بر ایران را نیز ادامه دهیم.»
پیشتر، وزیر امور خارجه آمریکا با گفتن این که توافق میان تهران و واشنگتن در آینده به خود طرف ها بستگی دارد خواستار اعمال فشار جهانی بر ایران شد.
وی افزود: اکنون همکاری کشورهای عربی با اسرائیلی ها را داریم. ما ائتلافی داریم که برای باز و امن نگه داشتن تنگه هرمز فعالیت می کند تا انتقال انرژی در جهان جریان داشته باشد. تمام این ها در طی این چهار سال ایجاد شده و ایران را در جایگاهی قرار داده است که تاکنون هیچ گاه این طور منزوی نشده بود.
پمپئو در ادامه گفت: این که به شما بگویم چه تصمیمی خواهند گرفت به انتخاب خودشان بستگی دارد. اما تا وقتی که ایران تصمیم بگیرند مانند مردمی عادی رفتار کنند، رویه باید این باشد که تمام جهان، چه آمریکا باشد چه اروپا و سایرین، وظیفه داریم نشان دهیم وحشتی که آن ها در این چند سال اخیر حداقل از سال ۱۹۷۹ بر جهان اعمال کردهاند، دیگر با میلیاردها دلار از آمریکا و اروپا پاداش داده نمی شود.
او علاوه بر این گفت: این مسیر اشتباهی برای در پیش گرفتن خواهد بود و من امیدوارم جهان به این پی ببرد و به اعمال فشار بر ایران ادامه دهد تا وقتی که کار ساده رفتار کردن مانند کشوری عادی را انجام دهد.