در سالگرد جشن مردم مصر از امام حسین؛ پیامبر چگونه رحلت او را پیشبینی کرد؟
مردم مصر هرساله، در آخرین سهشنبه از ماه ربیعالثانی، سالروز استقرار سر امام حسین را در قاهره جشن میگیرند.
این مناسبت یکی از مناسبتهای منحصربهفردی است که تنها مصریها آن را جشن میگیرند و سایر کشورهای اسلامی یا در ماه شعبان ولادت امام حسین (ع) را جشن میگیرند و یا شهادت آن حضرت را در روز عاشورا در ماه محرم گرامی میدارند.
اما مصریها در آخرین سهشنبه ماه ربیعالثانی، به عنوان روزی که سر آن حضرت در سرزمین قاهره، پس از انتقال آن از عسقلان در جنگهای صلیبی در عصر فاطمیه قرار گرفت، جشن میگیرند.
امام حسین(ع) در دل مسلمانان جایگاه والایی دارد و این مقام ناشی از ارتباط بینظیر او با جدش، حضرت محمد است. پیامبر در مورد آن حضرت فرمود: حسین از من است و من از حسینم، خداوند هر که حسین را دوست بدارد، دوستش دارد.»
پیامبر اولین کسی بود که درباره شهادت امام حسین (ع) سخن گفت و حقایق کشته شدن او و اهل بیتش را بیان کرد.
پیامبر شهادت حسین را پیشگویی کرد
شیخ السید شبل واعظ اسلام میگوید رسول خدا اولین کسی بود که از شهادت امام حسین خبر داد.
در روایات آمده که رسول الله پس از ولادت امام حسین، او را در دامان خود نهاد و گریهکنان فرمود: «گروهی طغیانگر او را پس از من، خواهند کشت.»
شبل در گفتگوی اختصاصی به العین نیوز افزود که در کتب «مسند امام احمد بن حنبل» و «معجم اعظم الطبرانی» از حضرت علی بن ابیطالب آمده است: «روزی بر رسول خدا وارد شدم و چشمانش لبریز شد، گفتم: ای پیامبر خدا چه شده که چشمانت لبریز شده است، گفت: جبرئیل قبلاً از من برخاست و گفت: من كه فرزندم حسين را در كنار فرات كشتهاند، پس دوست داری مقداری از خاك او را برايت بو كنم؟ اما نمیتوانستم جلوی چشمانم را بگیرم.»
شبل تأیید میکند که پیامبر از گریه امام حسین (ع) آزرده شد، وقتی یکی از زنان او را نیشگون گرفت، پیامبر با عصبانیت فرمود: صبر کن، مرا آزار دادی، پسرم را به گریه انداختی، کاری که با او کردی قلبم را آزرده کرد.
سرنوشت قاتلان حسین
علیرغم شهادت امام حسین، خانواده و مردان وفادارش، پس از رحلت آن حضرت، انقلابهای متعددی برای انتقام از ایشان به وجود آمد و توانستند تقریباً تمام لشکریان را که با او میجنگیدند، بکشند.
از این رو شیخ اسماعیل الریس، خطیب اسلام میگوید که کشتن امام حسین شعله انقلاب در جهان اسلام را برافروخت و تعدادی از رهبران از جمله مختار الثقفی و ابراهیم بن مالک الشتر مسئولیت انتقام خون امام حسین را بر عهده گرفتند.
الریس در گفتگویی اختصاصی به العین نیوز توضیح میدهد که مختار توانست ۲۴۰ نفر از قاتلان امام حسین از جمله یکی از فرماندهان ارتش به نام شمر بن ذیالجوشان که امام را کشت در روز بزدلی سبعه بکشد.
الریس در مورد خاولی بن یزید الاصبهی که سر امام حسین را برید، میگوید که مختار پس از گزارش همسرش، او را نیز کشت.
الریس در نتیجهگیری خود گفت که ابراهیم بن مالک الشتر از کشتن عبید الله بن زیاد، والی عراق، حمایت کرد که لشکری را فرستاد تا امام حسین را بکشد.