ایران عملیات سایبری علیه خود را توسل به زور تلقی میکند
ستاد کل نیروهای مسلح ایران در بیانیهای اعلام کرد عملیات سایبری علیه این کشور را معادل توسل به زور و حتی دخالت مسلحانه تلقی میکند
ستاد کل نیروهای مسلح ایران در بیانیهای اعلام کرد عملیات سایبری علیه این کشور را که به خسارت مادی به اموال یا صدمه به افراد میانجامد، معادل توسل به زور و حتی دخالت مسلحانه تلقی میکند و به آن پاسخ خواهد داد.
این بیانیه گفت که اگر این نوع از عملیات زیرساختهای حیاتی ملی و دفاعی ایران را متأثر سازند، طبیعتاً ناقض قاعده توسل به زور تلقی خواهند شد، اعم از اینکه در مالکیت حکومت یا بخش خصوصی باشند.
مطابق منشور ملل متحد، اعضای این نهاد در روابط بینالمللی خود جلوگیری از تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت ارضی، استقلال سیاسی هر کشور یا هرگونه رفتاری که با اهداف ملل متحد مطابقت ندارند، میکنند. تنها استثنا در کاربرد زور یا تهدید به استفاده از نیروی نظامی، زمانی است که یک کشور هدف حمله مسلحانه قرار گرفته باشد و برای دفاع از خودش نیاز به استفاده از زور داشته باشد.
در مقررات بینالمللی استفاده از زور عمدتاً به معنی استفاده از نیروی نظامی و کاربرد سلاح است اما در سالهای اخیر و همزمان با فراگیر شدن حملات سایبری، برخی از کشورها این نوع حملات را هم در ردیف حملات مسلحانه قرار داده و خودشان را مسئول پاسخ به آن تلقى كردهاند.
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح ایران میگوید به باور نیروهای مسلح چنانچه شدت عملیات سایبری به زیرساختهای حیاتی کشور به آستانه حمله مسلحانه متعارف ارتقا یابد، حق دفاع مشروع برای نیروهای مسلح ایران محفوظ است.
این بیانیه میافزايد نیروهای مسلح ایران همانند فضای فیزیکی، در فضای سایبری نیز آغازگر هیچ منازعهای نیستند اما در صورت نقض هر یک از خط مشیها و سیاستهای تبیین شده از سوی دولت، گروه یا فردی که تحت حمایت، هدایت یا کنترل کشوری باشد، این نیروها حق دارند تهدیدات را در هر سطحی با قدرت و پشیمانکننده پاسخ دهند.
در سالهای اخیر هم گزارشهایی از حمله سایبری به تأسیسات هستهای ایران در نظنز منتشر شده بود.
«خبرگزاری فارس» وابسته به سپاه پاسداران ایران اخیراً به نقل از یک فرمانده ارشد نظامی گفته بود که وضعیت امنیت سایبری برخی از نهادهای رسمی مناسب نیست.
سرتیپ حسین باقری، معاون ارتباطات، الکترونیک و فناوری اطلاعات سازمان پدافند غیرعامل ایران گفته بود که اگر شبکه ملی اطلاعات به معنای کامل راه بیفتد و شاهد داشتن سیستم عامل بومی، مرورگر بومی و جستوگر بومی و مواردی از این دست داشتیم آسیبپذیری سایبری حتماً کمتر خواهد شد.
شبکه ملی اطلاعات قابلیت دارد تا شبکه اینترنت ایران را از شبکه جهانی آن جدا کند و کنترل کامل آن را در اختیار حکومت درآورد.
ایران از سالها قبل گفته بود که با صرف هزینههای فراوان، در صدد اجرای این طرح است و به پیشرفتهایی در آن رسیدهاست.