انتخابات ایران| خاتمی رای نداد و رئيسی انتخاب شد
با پایان رایگیری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای ایران و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، رسانههای دولتی اعلام کردند مطابق با آمار غیررسمی، ۴۱ درصد از واجدین شرایط در این رایگیری شرکت کردند.
خبرگزاری ایرنا با اشاره به گزارشهای غیررسمی نوشت: بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدین شرایط در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورا و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت کردند.
طبق این آمار غیررسمی میزان مشارکت نسبت به دوره قبل کاهش دو درصدی داشته است.
محمد خاتمی رای نداد
یکی از نکات جالب در این دوره انتخابات، رأی ندادن محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، است.
پس از پایان رأیگیری، بسیاری از رسانهها و شخصیتهای سیاسی به رفتار رأی ندادن خاتمی واکنش نشان دادند. این در حالی است که خاتمی در این انتخابات، از استراتژی جبهه اصلاحات ایران حمایت کرده بود.
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پایان زمان رأی گیری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد و سید محمد خاتمی در این انتخابات رأی نداد. او قبلا نیز از راهبرد جبهه اصلاحات ایران در انتخابات حمایت کرده بود.»
در این میان، محمود صادقی، نماینده سابق مجلس شورای ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رأی ندادن سید محمد خاتمی در انتخابات مجلس دوازدهم همراستا با بیانیه ۱۵ بندی سال گذشتهاش منشأ تحولات بزرگی برای اصلاح طلبان خواهد بود.»
بیانیه ۱۵ بندی که محمود صادقی به آن اشاره کرد، در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷ توسط محمد خاتمی منتشر شده بود.
رئیس پیشین ایران در آن تاکید کرده بود: مشکل اصلی که موجب بحرانهای بزرگ شده است و دشمن از موقعیت فراهم آمده برای فشار به ملت و کشور و تأمین منافع مشروع و غیرمشروع خود سوء استفاده می کند عبارتست از گذر از جمهوریت نظام و گرایش به ناجمهوریت حکومت به اصطلاح اسلامی ولی با نام جمهوریت.
رئیسی دوباره انتخاب شد
از نکات قابل توجه دیگر این دوره انتخابات، انتخاب دوباره ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران به عنوان نماینده خراسان جنوبی در مجلس خبرگان است.
بر اساس اعلام وزارت کشور از میان آراء ماخوذه در حوزه انتخابیه خراسان جنوبی، ابراهیم رئیسی با کسب ۸۲.۵۷ درصد آرای صحیح ماخوذه، نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری شد.
در این انتخابات، کاندیداهای مجلس از ۲۰۸ حوزه انتخابیه در سراسر کشور بر سر ۲۹۰ کرسی و کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری نیز برای تصاحب ۸۸ کرسی به رقابت پرداختند.
با توجه به وضعیت اقتصادی و زندگی مردم، و همچنین بحرانهای داخلی، منطقهای و بینالمللی که حکومت ایران با آنها روبروست، بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکردند که در این انتخابات مشارکت گستردهای رخ نخواهد داد.