مصاحبه اختصاصى| رئیس سابق دادگستری فلسطین: ايران "فرقهگرایی" را ترویج میکند
تیسیر التمیمی، رئیس سابق دادگستری فلسطین گفت كه رژیم ایران جنگ های فرقه ای را در خاورمیانه منفجر می کند، و منابع کشورش را به جای هزینه کردن برای تأمین نیازهای اساسی، برنامه های هسته ای و موشکی هدر می کند.
التمیمی در مصاحبه ای با "شبكه خبرى العين" افزود که بی توجهی غرب به سیاست های رژیم ایران، به ویژه کشورهای اروپایی ، باید پایان یابد.
در اینجا متن مصاحبه با تیسير التمیمی، رئیس سابق دادگستری فلسطین به شرح زیر است:
تروریسم رژیم ایران را چگونه میتوان مهار کرد؟
سیاست چشم بستن بر اعمال تروریستی رژیم حاکم بر ایران که توسط غرب، به ویژه کشورهای اروپایی در پیش گرفته شده است، نظام ولایت فقیه ایران را به تلاش برای سرکوب مخالفان داخلی و خارجی خود ترغیب کرده است.
در چند سال گذشته، ترور تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی در کشورهای اروپایی شاهد بودهایم که همگی بدون پاسخگویی گذاشته شدند.
حتی فراتر از این، طی مذاکرات سیاسی و تجاری بین ایران و این کشورها، شماری از مخالفان نظام با وجود عدم برخورداری از روند دادرسی عادلانه و عدم استقلال دادگستری و شفافیت قوانین، به ایران بازگردانده شدهاند.
دولتهای اروپایی باید عملیات تروریستی رژیم ایران را مهار کنند، و افراد درگیر در این ترورها و ارعابها را بدون ملاحظات سیاسی و تجاری مجازات کنند. همچنین لازم است مسئولین و عاملین پشت پرده این جریانات را شناسایی و تحت پیگرد قضایی قرار بدهند.
این اقدامی ضروری و بازدارنده در مقابل رژیم ایران و اعمال تروریستی آن زیر نام اسلام است.
جلوگیری از گسترش تروریسم رژیم آخوندی ایران نیازمند برخورد بسیار جدی است. اینجا من سه درخواستی را که ماه گذشته از سوی چهرههای برجستهی عرب خطاب به دبیرکل سازمان ملل، کمیساریای عالی حوق بشر و رهبران اروپایی و جامعهی جهانی بیان شده بود، مرور میکنم. درخواستها بدین شرح هستند:
• مسئول شناختن رژیم ایران در اقدامات تروریستی گسترده در جهان، و به ویژه در منطقه.
• بستن مراکز و سفارتخانههای ایران که به نحوی درگیر در اقدامات تروریستی بودهند، در کشورهای اروپایی و کشورهای منطقه.
• بستن یا اخراج سفیران، ماموران و سایر عوامل تروریستی وزارت اطلاعات که به نام دیپلمات مشغول فعالیت هستند.
تشدید فشار بر رژیم ایران تا چه اندازه میتواند گشایندهی راهی به سوی آیندهای جدید برای منطقه و جهان باشد؟
برای رژیم خونین جمهوری اسلامی، تنها پذیرش و پرورش تروریسم رضایتبخش نبود، بلکه آن را عملی کرد و بر شدت آن افزود. این امر موجب افزایش موارد نقض حقوق بشر علیه مردم خودش میشود، که بیش از چهار دهه ادامه دارد: تبعیض نژادی، محدود کردن آزادیها، محاکمه، بازداشت و شکنجه در زندانها.
وحشتناکترین آنها آمار بالای اعدامها برای هر کسی است که به سیاستها، ایدئولوژی، اهداف و جاهطلبیهای توسعهطلبانهاش اعتراض دارد.
همچنین قتلعام در داخل و خارج کشور؛ چه شخصا و چه با وساطت شبهنظامیانش. نمونهاش قتلعام ١٩٨٨ است که در آن سران نظام طی یک ماه 30 هزار سیاستمدار مخالف را به قتل رساندند، و فرماندهای که به این قتلها اعتراض کرده بود را از تمام سمتهایش برکنار و حبس خانگی کردند.
این امر مستلزم ارجاع جرایم سران رژیم ایران به شورای امنیت سازمان ملل و پایان دادن به مصونیت آنها، و همچنین محاکمهی آنان در داگاههای بینالمللی است. لازم است جامعهی جهانی برای جلوگیری از سیاسیتهای توسعهطلبانه و اقدامات تروریستی رژیم ایران موضع قاطعی اتخاذ کند.
چشمانداز فعلی برنامههای هستهای و موشکی ایران را چگونه میبینید؟
مردم ایران در وضعیت معیشتی دشواری به سر میبرند، این وضعیت مخصوصا با همهگیری کرونا تشدید شده است. این در حالی است که رژیم میلیاردها دلار هزینه صرف برنامههای موشکی و داشتن ابزار سرکوب مردمش میکند که خواهان احقاق مطالبات قانونی خود هستند.
همچنین از جنگها و اختلافات فرقهای در منطقه حمایت میکند و به آن دامن میزند. این پولهای هنگفت باید صرف مردم ایران و نیازهای اساسی آنان میشد. آنها شایستهی واقعی این هزینه هستند.
ثروت ملی و انرژیها و نعمتهای این کشور متعلق به مردم است. آنها باید در ثبات، امنیت و رفاه زندگی کنند. زندگی آنان بسیار مهمتر است از تمام برنامههای هستهای و موشکی که رژیم ایران در حال دنبال کردن آن است.
آینده رژیم ایران را چگونه میبینید؟
من فکر میکنم این مردم ایران هستند که با مقاومت خود آینده این رژیم را تعیین میکنند. اعتراضات آنها در سال ٢٠١٧ و همچنین ٢٠١٨ و سایر حرکات اعتراضی و تجمعاتی که کماکان در شهرهای مختلف ایران شاهدش هستیم، نشان میدهد که آنها مبارزات خود را تا انقلاب و سرنگونی کامل این رژیم ادامه خواهند داد.
اما سکوت جامعه بینالمللی در قبال جنایات و تخلفاتی که جمهوری اسلامی مرتکب میشود، باعث میشود رژیم در قبال آنها پاسخگو نباشد. رهایی ایران از استبداد رژیم آخوندی، خبر از آزادی کل منطقه اى چنگال تروریسم و تجاوز میدهد.
بنابراین لازم است تمام ایران از مقاومت و مبارزه مردم ایران به رهبری خانم مریم رجوی حمایت کرده و در کنار ایشان بایستند، و بازپسگیری حقوق قانونی و تحقق آرمانهای مردم به رهبری خانم مريم رجوی را به رسمیت بشناسند. این امر به بازگشت صلح و ثبات منطقه و همه جهان، و همچنین ایجاد یک آینده جدید و روشن ضروری خواهد بود.