محسنی اژهای رییس قوه قضائیه ایران شد
رسانههای ایران امروز پنجشنبه اعلام کردند که علی خامنهای، رهبر ایران، در حکمی غلامحسین محسنی اژهای را به ریاست قوه قضائیه این کشور منصوب کرد.
انتخاب محسنی اژهای به عنوان رئیس قوه قضائیه ایران تنها یک روز پس از درخواست ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری منتخب ایران، از علی خامنهای برای انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه صورت گرفته است.
محسنی اژهای در لیست تحریمهای بینالمللی به دلیل نقش وی در نقض گسترده حقوق بشر قرار دارد.
محسنی اژهای کیست؟
غلامحسین محسنی اژهای سال ۱۳۳۵ در شهر اژیه از توابع بخش جلگه شهرستان اصفهان به دنیا آمد.
از جمله سوابق اشتغال او: مسئول گزینش وزارت اطلاعات در سالهای ۶۳ و ۶۴، نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات از سال ۶۴ تا ۶۷، مسئول دادسرای امور اقتصادی تهران در سالهای ۶۸-۶۹، نماینده قوه قضاییه در سالهای ۷۰ تا ۷۳ در وزارت اطلاعات و بعضی از حراستها، دادستان ویژه روحانیت تهران از سال ۷۴ لغایت ۷۶، دادستان کل ویژه روحانیت، مسئول مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت از سال ۷۷ تا ۸۱، حضور و فعالیت در شعب دادسرا و دادگاه بدوی و دادگاه تجدید نظر استان تهران و دیوانهای کشور و هیئت نظارت بر مطبوعات.
شهرت او مربوط به دادگاه محاکمه غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران، در سال ۱۳۷۷ است و از آن زمان برای عموم مردم شناخته شد.
اژهای در سال ۹۳ با حکم صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، معاون اول قوه قضاییه شد و در سالهای گذشته بیشتر به عنوان سخنگوی قوه قضائیه شناخته شده است.
موارد نقض حقوق بشر:
بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، غلامحسین محسنی اژه ای در زمان تصدی وزارت اطلاعات، پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، به مأموران اطلاعاتی دستور داد که اقدام به بازداشت، شکنجه و گرفتن اعترافات اجباری از صدها فعال، روزنامهنگار، مخالف و سیاستمداران اصلاح طلب کنند.
او همچنین در جریان ضرب و شتم زندانیان بند ۳۵۰ اوین در فروردین ۱۳۹۳ سخنگوی دستگاه قضایی بود و علاوه بر تکذیب وقایع رخ داده در این زندان و حمایت از مأموران زندان، زندانیان و خانوادهها را تهدید کرد که اگر درباره این رخداد اطلاعرسانی کنند مورد تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.
اجرای حکم محکومین به اعدام توسط او بلامانع میشود. به این ترتیب او حکم اعدام بسیاری را امضا کردهاست.
در بیانیه وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا آمدهاست: «محسنی اژهای در حال حاضر دادستان کل ایران است. او بهعنوان وزیر اطلاعات در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، تأیید کرد که برخورد با معترضان و بازداشت آنها با دستور وی انجام شد. در نتیجه این موضوع، معترضان بدون اینکه اتهام رسمی علیه آنان وجود داشته باشد، زندانی شدند. تحت هدایت اژهای معترضان در بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، در سلولهای انفرادی نگهداری شدند و حقوقشان برای دادرسی درست نقض شد. افزون بر این، چهرههای مطرح سیاسی مجبور شدند تا به دروغ علیه خود اعتراف کنند.»