ایران | میرکاظمی «دشمن تولید داخلی» رئیس سازمان برنامه و بودجه شد
مسعود میرکاظمی، سیاستمدار اصولگر و عضو سپاه پاسداران، امروز چهارشنبه ۲۰ مرداد در حکمی از طرف ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، به سمت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه منصوب شد.
میرکاظمی متولد ۱۳۳۹ تهران دارای مدرک تحصیلی دکتری مهندسی صنایع است. او پیشتر مسئولیتهایی همچون وزیر نفت در دولت نهم، وزیر بازرگانی در دولت دهم، نماینده تهران در مجلس نهم و رئیس کمیسیون انرژی مجلس، عضو هیات امنای بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی، عضو و رئیس هیات مدیره سازمان اقتصادی رضوی، رئیس مرکز مطالعات بنیادی انقلاب را برعهده داشته است.
میرکاظمی دشمن تولید داخلی
در اردیبهشت ۱۳۸۷ وقتی مسعود میرکاظمی در جایگاه وزیر بازرگانی بود، طرح استیضاح در مجلس تقدیم شد. به گفته امضا کنندگان این طرح، دلیل اصلی تهیه این طرح عدم حمایت میرکاظمی از واحدهای تولیدی، اجازه واردات بیرویه و افزایش نرخ تورم بود.
اما با توجه به همزمانی اعلام طرح استیضاح با روزهای آخر فعالیت مجلس هفتم، این طرح هیچگاه از سوی هیئت رئیسه مجلس، به اجرا گذاشته نشد.
میرکاظمی به استراتژیکترین صنعت ایران لطمه زد
دوران ۲ ساله مسعود میرکاظمی در وزارت نفت هم شاهد کاهش تولید نفت ایران بود.
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، تولید نفت خام ایران در این دو سال حدود ۳۵۵ هزار بشکه کاهش یافت.
علاوه بر نفت خام، تولید گاز هم به دلیل اجرای سیاستهای اشتباه توسعه میدانها گازی، با تمرکز میرکاظمی بر توسعه برخی از میدانها مستقل نفتی، کاهش پیدا کرد.
مسعود میرکاظمی همچنین به تولید بنزین سمی متهم بود.
در خرداد ماه ۱۳۹۳، سه وکیل دادگستری از مسعود میرکاظمی وزیر نفت وقت، که تولید این نوع بنزین سمی، با دستور مستقیم وی آغاز شده بود، شکایت کردند. نهایتاً میرکاظمی بعنوانِ وزیر نفت دولت محمود احمدینژاد در ۹ شهریور ۱۳۹۳ به دادسرا احضار شد.
عوارض ناشی از مصرف این بنزین موجب تولید گازهای خطرناک سرطانزا شد و سلامت مردم را به خطر انداخت.
او مدعی شد که برای مقابله با تحریم احتمالی فروش بنزین به ایران، طرح تولید بنزین در مجمتعهای پتروشیمی را به اجرا گذاشته بود.
دوران مسئولیت مسعود میرکاظمی در وزارت نفت همچنین یک لطمه دیگر به استراتژیکترین صنعت ایران با ورود گسترده مدیران غیرتخصصی زده است.
میرکاظمی آن زمان هیئتی بنام کمیته انتصابات در وزارت نفت و شرکتهای تابعه تشکیل داد، که اعضای آن، از مدیران خارج از صنعت نفت تشکیل میشد و در عمل هیچگونه شناختی از استراتژیکترین وزارتخانه کشور و مدیران فعال در آن نداشتند.