ذوب یک سوم درآمد هر ایرانی نسبت به سال۹۰
در گزارشی که اخیرا گروهی از کارشناسان اقتصادی در یک همایش «موسسه عالی پژوهش، برنامهریزی و مدیریت» تهیه کرده، آمده است: «درآمد سرانه کشور از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ کاهشی ۳۴ درصدی داشته است.
مهران بهنیا، سرپرست مطالعات و برنامهریزی شرکت سرمایهگذاری خوارزمی در این نشست که تحت عنوان «رکود و تورم کرونایی در ایران» برگزار شد، گفته است درآمد روستاییان اکنون به سال ۱۳۶۸ و درآمد شهرنشینان به سال ۱۳۸۰ برگشته و درآمد سرانه ایرانیان از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ معادل «۳۴ درصد» کاهش یافته است.
مهران بهنیا همچنین اعلام کرده که ایران در سه سال گذشته رشدهای اقتصادی کمتر از منفی پنج درصد و تورمهای بالای ۳۰ درصد را تجربه کرده که «عمیقترین و طولانیترین رکود تورمی تاریخ اقتصادی کشور» است.
گفتنی است که ارزش دلار در بازار آزاد ایران در سال ۹۰ حدود ۱۲۰۰ تومان بود اما اکنون به بالای ۲۵ هزار تومان اوج گرفته است.
آقای بهنیا گفته است با شیوع کرونا، در بهار ۹۹ حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر و در تابستان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از شاغلان کشور کم شده است.
به گفته وی، تقریبا نیمی از اشتغالی که طی پنج سال اخیر به وجود آمده بود طی دو فصل از بین رفته است.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در آذرماه نیز نشان میدهد که نرخ بیکاری در کشور به ۲۴ درصد افزایش یافته که ۲.۵ برابر نرخ بیکاری اعلام شده توسط دولت است.