روحانی: ايران آماده است با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند
رئيس جمهورى ايران گفت که كه دولت ايران آماده است با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند و نظارت آن را در چارچوب مقررات قانونی بپذیرد
به نقل از رسانههاى بينالمللى، در حالی که شورای امنیت سازمان ملل متحد ساعاتی دیگر اولین دور مذاکره خود را برای بررسی طرح جدید آمریکا مبنی بر تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی عليه ایران آغاز میکند، رئیس جمهورى ایران از اروپا خواست زیر بار آمریکا نرود و از آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم خواست استقلال خود را حفظ کند.
حسن روحانی گفت كه نگران است آمریکا و اسرائيل، آژانس را از مسیر خود منحرف کند.
رئیس جمهورى ایران افزود كه رفتار ايران با آژانس دوستانه و قانونی بود اما آمریکا و اسرائيل به آژانس فشار آورده و وادارش کردهاند نبش قبر کند.
او تأکید کرد كه دولت ايران آماده است با آژانس همکاری کند و نظارت آن را در چارچوب مقررات قانونی بپذیرد.
آقای روحانی از عملکرد قاطع و حقوقی چین و روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرد اما گفت اروپاییها به دلیل عمل نکردن به وظایف قانونی خود در برجام خیلی شرمنده هستند و عذرخواهی میکنند.
وى ادامه داد: «چون آمریکا اعلام میکند به مقررات سازمان ملل باز گردد و تعهدات خود در برجام را اجرایی کند و کنگره و کاخ سفید از مسیر اشتباه خود باز گردند، ما آماده مذاکره هستيم. بايد آمريكايىها تسلیم قانون شوند، عذرخواهی کنند و ضرری را که به ملت ایران وارد کردهاند جبران کنند و غرامت بپردازند».
شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه ۴ تیرماه اولین دور مذاکره خود را برای بررسی طرح جدید آمریکا آغاز میکند. آمریکا پیشنهاد کرد که تحریم تسلیحاتی علیه ایران تا اطلاع ثانوی تمدید شود.
طبق توافق هستهای ایران با ابرقدرتهای جهانی «برجام» در سال ۲۰۱۵، تحریم تسلیحاتی علیه این کشور در پاییز امسال به پایان میرسد.
آمریکا از دو روز قبل پیشنویس طرح خود را در اختیار پانزده عضو شورای امنیت قرار داد. چین و روسیه اشاره کردند که ممکن است این طرح را وتو کنند. طرح آمریکا نیاز به ۹ رأی دارد تا به قطعنامه شورای امنیت مبدل شود.
آمریکا از مدتى میگوید تحريم تسلیحاتی عليه ایران نباید برداشته شود. بر اساس این طرح، فروش، تأمین و انتقال سلاح یا کالاهای مربوط به آن به ایران ممنوع است و کشورها باید از انجام این کار منع شوند مگر با مجوز شورای امنیت.
پنج روز پیش شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی بریتانیا، فرانسه و آلمان را تأيید کرد و از ایران خواست زمینه دسترسی بازرسانش را به دو مرکز هستهای مشکوک فراهم کند. این اولین قطعنامه سنگین آژانس علیه ایران از سال ۲۰۱۲ است.