خودکشی دستکم ۱۴ کودک در ایران در دو ماه گذشته
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای رسمی و شبکههای اجتماعی، طی دو ماه گذشته، دستکم ۲۰ کودک و نوجوان در شهرهای مختلف ایران دست به خودکشی زده و ۱۴ تن از آنها بر اثر خودکشی، جان خود را از دست دادهاند.
در اغلب خودکشیهای صورت گرفته در میان کودکان و نوجوانان عوامل ناشی از مشکلات اقتصادی و معیشتی و آسیبهای اجتماعی به عنوان دلایل اقدام به خودکشی کودکان ذکر شدهاند.
گفتنی است که خودکشی کودکان و نوجوانان در ایران از مهرماه شدت گرفته و همچنان در حال افزایش است.
پیشتر، «محمدمهدی تندگویان»، معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان، از کاهش سن خودکشی و همچنین افزایش تعداد آن با «ضریب روبهرشد» سخن گفته و نسبت به خودکشی کودکان زیر ۱۵ سال هشدار داده بود.
این مقام دولتی از ارائه آمار درباره خودکشی کودکان ارایه نکرد، اما بر اساس یک آمار پیشین سازمان پزشکی قانونی سهم نوجوانان ایرانی از خودکشیهای سالانه بیش از ۷ درصد است.
روزشمار برخی از خودکشیها، بر اساس منابع رسمی:
در آخرین مورد از اخبار مربوط به خودکشیهای کودکان شامگاه یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۹ خبر خودکشی یک پسر ۱۳ ساله به نام آدریان ح در شهرستان مهاباد در رسانهها منتشر شد. او با حلق آویز کردن خود اقدام به خودکشی کرد و جان باخت.
در روز ۲۲ آذر ۱۳۹۹ خبر سه خودکشی دیگر در شبکه های اجتماعی منتشر شد.
دهم آذرماه ۱۳۹۹ پلیس هرمزگان اعلام کرد دو دختر ۸ و ۱۲ ساله در بندرعباس به دلیل «مشکلات خانوادگی» دست به خودکشی زدند و یکی از آنها جان خود را از دست داد.
روز ۸ آذر ۱۳۹۹ حمیدرضا پوریوسف، مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی، از خودکشی یک دختر ۱۵ ساله در مرکز نگهداری از دختران در معرض آسیب بهزیستی مشهد خبر داد.
در ۲۲ آبان، پایگاه خبری «عصر جنوب» از خودکشی یک دختر ۱۵ ساله با طناب دار در شهر رامهرمز خبر داد.
اوایل آبان، «پرستو جلیلی آذر» دانشآموز ۱۳ ساله ساکن دهستان طلاتپه ارومیه به دلیل فقر و نداشتن گوشی و محرومیت از حضور در کلاسهای آنلاین خودکشی کرد.
روز اول آبان، فرماندار شهرستان نیشابور از خودکشی دو نوجوان ۱۵ و ۱۶ ساله خبر داد. علت خودکشی این نوجوانان مشخص نبود، اما به گفته فرماندار، این خودکشیها به دلیل «اختلافات خانوادگی» رخ دادند.
همزمان خبر خودکشی یک دانشآموز ۱۱ ساله دیگر خوزستانی تحت تاثیر چالش مومو در واتساپ منتشر شد.
روز ۳۰ مهر، یک دانشآموز ۱۱ ساله در همدان با خودکشی به زندگی خود پایان داد.
در مهرماه سال جاری « محمد موسویزاده» یک دانشآموز ۱۱ ساله دیری با حلق آویز کردن خود به زندگی پایان داد. علت خودکشی این دانشآموز، نداشتن موبایل مناسبت برای شرکت در کلاسهای آنلاین اعلام شد.
یک هفته بعد، یک نوجوان ۱۶ ساله لرستانی که در شهرستان کنگان در استان هرمزگان سکونت داشت خودکشی کرد.