عاملی: صدای جامعه شنیده شود تا به اعتراض خشن تبدیل نشود
اظهارنظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تعیین محل مشخص برای بیان اعتراضات
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران با اشاره به اینکه جامعه مدنی باید بتواند در چارچوب قانون و ضوابط یک جامعه مدنی اعتراض خود را بیان کند، گفت که صدای جامعه باید شنیده شود تا به اعتراض خشن تبدیل نشود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقداماتی که این شورا برای پیشبرد منشور حقوق شهروندی انجام دادهاست، گفت: «منشور حقوق شهروندی باید در مجلس شورای ایران تصویب شود تا به یک قانون تبدیل شود. در حال حاضر این امر یک ایده است که بر آن تاکید میشود. از نظر من، اینکه جامعه مدنی بتواند نظرات خود را بروز دهد، قاعده بسیار درستی است».
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جامعه مدنی باید بتواند اعتراض خود را بیان کند، گفت: «جامعه مدنی باید بتواند هر جا اعتراضی دارد، در چارچوب قانون و ضوابط یک جامعه مدنی اعتراض خود را بیان کند. اینکه یک مکان مشخص یا شرایطی برایش در نظر گرفته شود، نیازمند این است که بتواند شرایط حقوقی و قانونی را در مجلس بگذراند».
شنیدن صدای جامعه به یک روش نیاز دارد
عاملی در پاسخ به این سوال که در نظر گرفتن یک مکان مشخص برای اعتراضات رد شدهاست و به نظرش چقدر ضرورت دارد که اعتراضات در یک مکان مشخص برگزار شود که به خیابانها کشیده نشود، گفت: «به هر حال زمانی که لازم است صدای جامعه شنیده شود، باید با روشی این اتفاق بیفتد. اگر صدای جامعه در یک جایگاه مشخص شنیده نشود، ممکن است به یک اعتراض بد و خشن تبدیل شود. برای جلوگیری از اعتراضات خشن هم یکی از راهحلها این است که مردم بتوانند در یک مکان مشخص حرفشان را بزنند».
صدای مخالف در صدا و سیما بروز پیدا کند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش رسانه ملی در فرهنگسازی برای توسعه بلوغ اجتماعی و بروز صدای مخالف گفت: «بنده فکر میکنم ما باید از صدا و سیما این مسیر را دنبال کنیم تا صدای مخالف در صدا و سیما بروز پیدا کند و این صداها در سطح ملی شنیده شود. البته در حال حاضر در بسیاری از گفتوگوها صدا و سیما سعی میکند، صدای مختلف شنیده شود».
وی با تاکید بر اینکه صداهای مردم باید متنوعتر و وسیعتر باشد، اظهار کرد: «به نظر من اشکالی ندارد که ما بتوانیم دایره صداها را متنوعتر و وسیعتر کنیم و لازم است در عرصه اجتماعی هم این موضوع اتفاق بیفتد. این امر دقیقا یک بلوغ اجتماعی است و بلوغ اجتماعی منشأ این میشود که مردمسالاری توسعه بیشتری پیدا کند».