طالبان خشخاش تازه کشت شده در هلمند را نابود کرد
نیروهای امنیتی طالبان در استان هلمند مزارع خشخاش را که به تازگی زیر کشت رفته بودند، ریشهکن و نابود کردند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان، «حافظ رشید»، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در استان هلمند روز (چهارشنبه - ۲۸ اسفند) اعلام کرد که نیروهای این گروه، خشخاش تازه کشت شده را در شهرستانهای نوزاد، واشیر، نادعلی، باباجی و مرجه این استان ریشهکن کرده و از بین بردند.
رشید در مصاحبه خود با صدای افغانستان همچنین گفته است که افرادی که از دستور اخیر ملاهبتالله آخوندزاده سرپیچی کردند از سوی ادارات عدلی و قضایی مجازات میشوند.
پیش از این، ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان با صدور یک دستور جدید، تولید مواد مخدر را در سراسر افغانستان ممنوع اعلام کرده و هشدار داده بود که تخلف از این فرمان، پیگرد و مجازات خواهد داشت.
بر اساس این بیانیه طالبان که از سوی ملا هبتالله آخوندزاده (روز ۱۴ فروردین ماه) در نشست وزارت امور کشور افغانستان اعلام شد، تولید خشخاش در تمام این کشور ممنوع است.
در این بیانیه همچنین آمده است: «در سراسر کشور استفاده و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانههای تولید هرگونه مواد نشئهآور مثل شراب، هروئین، شیشه، چرس و…، به طور جدی ممنوع است.»
در ادامه این بیانیه تاکید شده که اجرای این دستور الزامی است و اگر کسی تخلف کند از سوی ادارات عدلی و قضایی تعقیب و مجازات میشود.
طالبان در دوره پیشین سلطه خود بر افغانستان نیز کشت خشخاش را منع کرده بود که منجر به کاهش محسوس سطح زیر کشت خشخاش در سال ۲۰۰۱ شد اما پس از آن بار دیگر کشت خشخاش در این کشور روندی صعودی به خود گرفت و از ۸ هزار هکتار به ۳۲۸ هزار هکتار در سال ۲۰۱۷ رسید.
سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان طی سالهای اخیر در مقایسه با متوسط سالهای میانی دهه ۱۹۹۰ نزدیک به چهار برابر شده است.
اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان «سیگار» با استناد به آخرین گزارش دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در این باره اعلام کرد از سال ۱۹۹۴ تا کنون، میزان تولید تریاک در افغانستان تنها در دو سال بیشتر از میزان تولید در سال ۲۰۲۱ بوده است.
«سیگار» همچنین نوشته است: «گزارش دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل تخمین زده است که میزان تولید تریاک در سال ۲۰۲۱ با افزایش هشت درصدی نسبت به ارقام سال ۲۰۲۰ به شش هزار و ۸۰۰ تُن رسیده است اگرچه سطح زیر کشت خشخاش با ۲۱ درصد کاهش، از ۲۲۴۰۰۰ هکتار به ۱۷۷۰۰۰ هکتار رسیده است.»
این اداره توضیح داد که ارزش تولید ناخالص مواد افیونی در افغانستان در سال گذشته میلادی از ۱.۸ تا ۲.۷ میلیارد دلار (معادل ۹ تا ۱۴درصد) بوده است.
گفتنی است افغانستان یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده مواد مخدر جهان است و به تنهایی ۹۰ درصد تریاک جهان را تامین میکند.