طالبان اظهارات پنتاگون درباره داعش در افغانستان را رد کرد
بر اساس گزارش رسانههای داخلی افغانستان، سخنگو و معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اظهارات آمریکا درباره احتمال حمله گروه تروریستی «داعش خوراسان» از خاک افغانستان به آمریکا را رد کرد.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگو و معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اظهارات وزارت دفاع آمریکا درباره احتمال حمله داعش خوراسان به آمریکا طی ۶ ماه آینده را «بیاساس» خوانده و گفت: «تهدید داعش در افغانستان یک تحلیل نادرست است و ما آن را رد میکنیم.»
مجاهد افزود: «داعش یک پدیده است، در منطقه شاید وجود داشته و بخشی از ریشههای آن در افغانستان نیز ممکن است باقی مانده باشد. اما ما در پی آنها هستیم.»
وی همچنین حضور و فعالیت القاعده در افغانستان را نیز تکذیب کردهاست.
پیشتر، «کالین کول»، معاون پنتاگون روز سهشنبه (۴ آبان)، به کنگره آمریکا گفته بود که بر اساس ارزیابی جامعه اطلاعاتی این کشور، گروه تروریستی داعش خراسان در افغانستان میتواند در طی شش ماه در خارج از خاک این کشور، عملیاتهایش را از سر بگیرد.
این مقام ارشد پنتاگون افزود: «هنوز مشخص نیست که بعد از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ماه اوت، آیا طالبان توانایی مبارزه با داعش را دارد یا خیر اما مطمئنم که این گروه تروریستی در حال حاضر توانایی ازسرگیری عملیات خود را ندارد»
این مقام ارشد نظامی آمریکا همچنین گفته که فرض جامعه اطلاعاتی آمریکا این است که داعش و القاعده قصد دارند دست به عملیات خارج از افغانستان از جمله علیه آمریکا بزنند، اما در حال حاضر، هیچیک از این دو گروه توانایی چنین کاری ندارند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، شاخه «ولایت خراسان» وابسته به گروه داعش مسئولیت چندین حمله خونین، در آخرین مورد هم حمله بر یک مسجد شیعیان در قندهار، را پذیرفتهاست. این دومین حمله مرگبار از زمان خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان بود.
در هشتم اکتبر در استان قندوز هم در حمله مشابه بر یک مسجد شیعیان در جریان ادای نماز جمعه دهها نفر کشته و زخمی شدند که مسئولیتش را داعش پذیرفت.
دولت طالبان قبلاً سعی کرده که تهدید داعش را کم اهمیت جلوه دهد و گفته که برای سرکوب این گروه اقداماتی اتخاذ شدهاست. اما افزایش حملات گروه وابسته به داعش بسیاری از افغانها را نسبت به آینده این کشور نگران کرده است.
شاخه استان خراسان داعش در اوایل سال ۲۰۱۵ در ننگرهار ظهور کرد و فعالیتهایش به سرعت در استانهای کنر و جوزجان هم گسترش یافت. در سال ۲۰۱۶ در عملیات نظامیان امریکا و افغان، این گروه تضعیف شد. اما حالا دوباره فعال شده و به تهدید جدی برای امنیت افغانستان مبدل شدهاست.