در سایه موج جدید گرانیها در ایران؛ خرید گوشت و مرغ به ده روز اول ماه محدود شد
روزنامه همشهری از «تغییر سبک خرید، افت شدید تقاضا، کاهش قیمتها وعرضه چند نرخی گوشت قرمز و مرغ» گزارش داد و نوشت که الگوی خرید گوشت و مرغ به دلیل قدرت خرید مردم به ده روز اول هر ماه محدود شده است.
روزنامه همشهری از «تغییر سبک خرید، افت شدید تقاضا، کاهش قیمتها وعرضه چند نرخی گوشت قرمز و مرغ» گزارش داد و نوشت که الگوی خرید گوشت و مرغ به دلیل قدرت خرید مردم به ده روز اول هر ماه محدود شده است.
این روزنامه در گزارشی به نقل از تعدادی از فروشندگان مواد پروتئینی در تهران نوشته است: "در بیست روز باقیمانده هر ماه به دلیل بالا بودن قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم، بازار سوت و کور است."
یکی از فروشندهها در منطقه تهرانسر به همشهری گفته که حتی مقدار و کیفیت خرید گوشت قرمز نیز تغییر کرده و "برخلاف گذشته اکنون کمتر خریداری برای گوشت ران، راسته و فیله گوسفندی و گوساله پیدا میشود. بلکه مشتریان تقاضای خرید شقه یا حداکثر سردست انواع گوشت قرمز دارند."
در این گزارش از قول فروشندگان گوشت و مرغ آمده است که «در مجموع میزان تقاضا برای خرید گوشت قرمز و مرغ بهشدت کاهش یافته است و این شرایط موجب شده تا کاهش نسبی اخیر قیمت این اقلام نیز تاثیر چندانی در تحریک تقاضای خرید نداشته است».
در همین حال علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی میگوید قیمت دام از ابتدای آبان نزدیک به ۲۰ هزار تومان کاهش داشته است و به همین دلیل به مردم توصیه کرده در "خرید گوشت قرمز شتابزده" عمل نکنند.
گزارش نهادهای رسمی ایران میگوید قدرت خرید مردم در سالهای اخیر به دلیل "جهش قیمت کالاهای اساسی" کاهش پیدا کرده است.
اما برخلاف این گزارش، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران گفته: نمیشود همه چی گران شود اما قیمت نان ثابت بماند وافزود: اگر بخواهیم نان را با وزن موجود به قیمت عادلانه بفروشیم باید ۷۵ درصد گرانتر شود. نمیشود همه چی گران شود اما قیمت نان ثابت بماند.
مرکز پژوهشهای مجلس مهر امسال اعلام کرد در فاصله سالهای ۹۵ تا ۹۸، متوسط مصرف کالاهای اساسی کاهش قابل توجهی داشته است.
این مرکز در گزارش خود نوشت که "مصرف گوشت گوساله ۲۰ درصد و گوشت گوسفندی ۲۹ درصد از سفره خانوارها حذف شده" که در میان اقشار محروم از این هم بیشتر بوده است.
گفتنی است که مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود نوشت: در سال ۱۳۹۸ متوسط هزینه کل خالص یک خانوار شهری به سالی ۴۷ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده که ۹۷ درصد بیشتر از سال پیش از آن بوده است. اما گزارش بودجه خانوار ایرانی در سال ۹۹ هنوز منتشر نشده است.