امارات «استراتژی خود برای بیطرفی آب و هوا ۲۰۵۰» را اعلام کرد
دولت امارات «استراتژی خود برای بیطرفی آب و هوا ۲۰۵۰» را به عنوان گامی پیشرو در ادامه تلاشهای این کشور در زمینه اقدامات اقلیمی و محرک اصلی پیشرفت اقتصادی و اجتماعی پایدار در امارات راهاندازی کرد.
مریم بنت محمد المحیری، وزیر تغییر اقلیم و محیطزیست، گفت: «استراتژی امارات متحده عربی برای بیطرفی آب و هوا نشاندهنده یک برنامه عملی در جهت دستیابی به اهداف ابتکار راهبردی امارات متحده عربی در بیطرفی آب و هوایی است که این کشور دو سال پیش آغاز کرد. تیمها به طور جدی برای دستیابی به این هدف بلندپروازانه شروع به کار میکنند. اولین نتیجه این کار اعلام «مسیر امارات متحده عربی به سوی بیطرفی آب و هوایی ۲۰۵۰ در کنفرانس COP27 سال گذشته طرفین در شرمالشیخ بود.»
وی افزود: «این استراتژی یکی از نقاط روشن در سفر چند دههای امارات متحده عربی برای اقدامات اقلیمی است.»
المحیری تایید کرد که بدون استراتژی بیطرفی اقلیمی امارات در سال ۲۰۵۰، انتشار گازهای گلخانهای این کشور سالانه به ۲۱۰ میلیون تن میرسید. با این حال، این استراتژی ما را به رشد اقتصادی پایدار سوق میدهد و در عین حال به تعهدات اقلیمی امارات متحده عربی و افزایش مشارکت آن در مقابله با تغییرات اقلیمی، محدود کردن گرمایش جهانی مطابق با توافقنامه آب و هوای پاریس، جذب استعدادها، تخصص، شرکا، بخشها و بازارهای جدید منجر میشود.
وزیر خاطرنشان کرد که این استراتژی همچنین در چارچوب اجرای مشارکتهای تعیین شده ملی ما است که از طریق آن امارات متعهد میشود تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانهای را تا ۴۰ درصد در مقایسه با سناریوی کسب و کار معمول کاهش دهد.
بر اساس مسیر این استراتژی، امارات در نظر دارد تا سال ۲۰۴۰ انتشار را ۶۰ درصد کاهش دهد و تا سال ۲۰۵۰ به صفر خالص برسد.
وزیر تغییر اقلیم و محیطزیست گفت که طرحهای مختلف بخشی از تعهدات دولت امارات متحده عربی به بیطرفی آب و هوا بهویژه در شش بخش مربوط به انرژی، صنعت، حمل و نقل، کشاورزی، زباله و ساخت و ساز از طریق بیش از ۲۵ برنامه بزرگ حمایت میکند. این استراتژی بیش از ۲۰۰ هزار شغل ایجاد میکند، به رشد حدود ۳ درصدی در تولید ناخالص داخلی کمک کرده و رشد صادرات ملی را نیز افزایش میدهد.
این ۳ عامل به تلاشهای حمایتی امارات برای دستیابی به اهداف چشمانداز دولت در مورد بیطرفی آب و هوا کمک میکند، که عبارتند از: ارائه مکانیسمهای مناسب برای تأمین مالی تلاشهای اقلیمی، بهرهگیری از فناوری و حمایت از استراتژی تحقیق و توسعه، و پایبندی به روششناسی افزایش مهارتها و تواناییها، از طریق ادغام تلاشهای آژانسهای فدرال، آژانسهای محلی، و بخش خصوصی، علاوه بر تلاشهای مختلف جامعه.
در این راستا، المحیری با تایید این که بیش از ۱۰۰ جلسه سازماندهی شد و بیش از ۸۰۰ نظر و مشاهدات به عنوان بخشی از توسعه استراتژی دریافت شد، اشاره کرد که توسعه این استراتژی نتیجه یک فرآیند مشترک بین مقامات فدرال و محلی و با مشورت بخش خصوصی و همه بخشهای جامعه است.
وی تاکید کرد که استراتژی امارات متحده عربی برای بیطرفی آب و هوا ۲۰۵۰ یکی از مهمترین پروژههای ملی برای دستیابی به توسعه پایدار در امارات برای سالهای آینده است که مستلزم کار جمعی بیشتر در بین مقامات مختلف فدرال و محلی، بخش خصوصی و همه اهداف است.
وزیر راهبرد امارات متحده عربی برای بیطرفی اقلیمی ۲۰۵۰، تلاشها و دستاوردهایی که قبلاً به دست آمده، چشماندازهای آینده برای مرحله بعدی و تلاشهای دولت برای حمایت از اقدامات اقلیمی با مجموعهای از استراتژیها، طرحها و برنامههای جامعی که به کمک آنها کمک میکند را بررسی کرد. آنها استراتژیها و برنامههای راهاندازی شده توسط دولت را نشان میدهند. یک سیستم سیاستی جامع و بهم پیوسته برای همه زمینههای زیستمحیطی که منعکسکننده عمق چشماندازهای آینده و برنامهریزی فعال در رویارویی با چالشهای اقلیمی، حفاظت از منابع طبیعی کشور و افزایش پایداری آنهاست.