یک رکورد درخشان بشردوستانه؛ ابتکارات امارات برای کاهش پیامدهای بلایای طبیعی

تلاشهای امدادی فشرده برای حمایت از آسیبدیدگان زلزله میانمار به رکورد درخشان بشردوستانه امارات متحده عربی برای کاهش دردهای ناشی از بحرانها و بلایای طبیعی در جهان ختم میشود.
تلاشهایی که از مرزها و قارهها میگذرد تأیید میکند که امارات متحده عربی همیشه برای دراز کردن دست یاری، کمک و حمایت از آسیبدیدگان بلایای طبیعی، که به نجات جان میلیونها نفر و کاهش رنج آنها کمک کرده، حضور دارد.
به هر کجای دنیا که روی خود را بچرخانید، دستان سفید امارات را در همه جا خواهید دید که شاهد و همراه با آنها تاریخ بشریت، به بخشش پایانناپذیر و مسیر خیر پایداری که مفهوم برادری انسانی را آنگونه که باید تجسم میبخشد، و امید به فردای بهتر را در روح جهان القا میکند.
در اولین ماههای سال ۲۰۲۵، امارات متحده عربی به حضور جهانی بشردوستانه خود در زمینه امداد و کمک به آسیبدیدگان از بلایای طبیعی که بسیاری از کشورهای جهان شاهد آن بودهاند، ادامه داد، که آخرین آن میانمار بود که جمعه گذشته در زلزلهای به بزرگی ۷.۷ ریشتر رخ داد که منجر به کشته شدن بیش از ۳۰۰۰ هزار نفر و آسیب به دهها ساختمان و زیرساختهای کشور شد.
حمایت میانمار هفتهها پس از اعلام ارائه کمک به سومالی، بنگلادش، چاد و برزیل در ژانویه گذشته به عنوان بخشی از تلاشهای بشردوستانه جاری امارات برای حمایت از مردم آسیبدیده از بلایای طبیعی صورت میگیرد.
حمایت و تلاشهای امدادی برای میانمار، سومالی، بنگلادش، چاد و برزیل در سال ۲۰۲۵ پس از ارائه کمکها در طول سال ۲۰۲۴ به بورکینافاسو، برزیل، فیلیپین، اتیوپی، کنیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، موریتانی، یمن، نیجریه، نپال، آفریقای جنوبی و کامرون انجام میشود.
ابتکارات پیشگام
همچنین، به عنوان بخشی از تلاشهای امارات متحده عربی برای افزایش واکنش به بحران ها و بلایا، سازمان هلال احمر امارات در مقر خود در ابوظبی، در فوریه گذشته، میزبان مجمع مشارکتهای بشردوستانه بود که توسط وزارت امور خارجه امارات با مشارکت گسترده بخشهای بشردوستانه امارات، سازمانهای بینالمللی و سازمانهای خصوصی و منطقهای سازماندهی شد.
در این مجمع تعدادی از موضوعات، از جمله فراهم کردن فرصت برای ایجاد مشارکت، به اشتراکگذاری اطلاعات بین بازیگران در زمینه بشردوستانه در امارات و منطقه عربی، و افزایش آگاهی از شرایط اضطراری منطقهای و بینالمللی، علاوه بر بحث در مورد ایدههای مربوط به هماهنگی و مشارکت، به ویژه شرکای بشردوستانه در امارات، از جمله بخش خصوصی، برای اطمینان از تلاشهای هماهنگ بین بخشهای انسانی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ابتکاری که توسط امارات متحده عربی دنبال شد و در اواسط ماه مارس، مرکز فضایی محمد بن راشد، پرتاب موفقیتآمیز ماهواره اتحاد ست، اولین ماهواره راداری که توسط تیم این مرکز ساخته شد، اعلام کرد. «اتحاد ست» یک دستاورد برجسته در سفر فضایی امارات متحده عربی است و نشاندهنده یک جهش کیفی در زمینه رصد زمین با استفاده از فناوری تصویربرداری راداری است.
این ماهواره حالتهای تصویربرداری متعددی از جمله تصویربرداری دقیق از مناطق خاص، پوشش گسترده مناطق بزرگ و نظارت بر مناطق طولی را ارائه میدهد که آن را به ابزاری حیاتی برای پشتیبانی از بخشهای مختلف مانند مدیریت بلایای طبیعی با ارائه دادههای بلادرنگ در مناطق آسیبدیده، ردیابی نشت نفت و نظارت بر تغییرات محیطی برای حمایت از پایداری محیطی تبدیل میکند.
ابتکارات در سطوح مختلف ادامه دارد و کمکهای اماراتی مانند رودخانههای جاری برای کمک کردن و امدادرسانی به همه مردمی که شرایط سختی را پشت سر میگذارند، در چارچوب استراتژی برادری انسانی که توسط امارات متحده عربی دنبال میشود و بدون تبعیض بر اساس جغرافیا، نژاد یا مذهب، در اولویتهای خود «اولیت انسانی» قرار میدهد و ادامه کارهای خیریه و در اجرای دستورات شیخ محمد بن زاید آل نهیان رئیس دولت امارات جریان مییابد.
میانمار؛ امداد فوری
به عنوان بخشی از آخرین این تلاشها، تیم جستجو و نجات امارات در حال حاضر به انجام ماموریتهای بشردوستانه در جمهوری اتحادیه میانمار، به عنوان بخشی از تلاشهای امارات متحده عربی برای حمایت از کشورهای آسیبدیده از بلایای طبیعی و ارائه کمکهای امدادی فوری ادامه میدهد.
در اجرای دستورات شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، امارات فوراً تیم جستجو و نجات وابسته به سازمان دفاع مدنی ابوظبی، گارد ملی و فرماندهی عملیات مشترک را برای حمایت از تلاشهای جستجو و نجات برای آسیبدیدگان از زلزله که در اثر زلزلههای جمهوری مضروب شده است، فرستاد.
این در چارچوب واکنش فوری امارات متحده عربی به آسیبدیدگان بلایا، بحرانها، زلزلهها و طوفانها در کشورهای مختلف، بر اساس مسئولیتهای بینالمللی، مأموریت تمدنی و تعهدات بشردوستانهاش برای دراز کردن سریع دست یاری و کمک به نیازمندان و امدادرسانی به آسیبدیدگان، نقشآفرینی مردمی در بخشهای مختلف بشری جهان است و آمادگی و کارایی تیمهای کاری مختلف در جستجو، نجات و امداد را نشان میدهد.
این تیم در حال حاضر عملیات جستجو و نجات را در شش نقطه، با راندمان بالا و بدون وقفه، در قالب یک سیستم شیفتی شامل ساعات صبح و عصر، با هدف تسریع سرعت واکنش و رسیدن به بیشترین تعداد ممکن از نقاط آسیبدیده در کمترین زمان ممکن، ادامه میدهد.
تلاشهای شبانهروزی برای اجرای ماموریتهای بشردوستانه، به عنوان بخشی از تلاشهای امارات متحده عربی برای حمایت از کشورهای آسیبدیده از بلایای طبیعی و ارائه کمکهای فوری امدادی ادامه دارد.
دو هواپیمای نظامی اماراتی مملو از تجهیزات جستجو و نجات با همراهی تیمهای امدادی اماراتی چند روز پیش برای کمک به آسیبدیدگان زلزله ویرانگر میانمار وارد فرودگاه بینالمللی یانگون شدند.
تلاشهای امارات متحده عربی برای اعزام تیم نجات برای کمک به زلزلهزدگان میانمار با تمجید گسترده شهروندان میانماری مواجه شد و آنها در شبکههای اجتماعی از این حمایتهای انساندوستانه تشکر کردند.
سومالی؛ حمایت از آسیبدیدگان سیل
همچنین، امارات متحده عربی به عنوان بخشی از تلاشهای بشردوستانه مداوم خود برای حمایت از مردم آسیبدیده از بلایای طبیعی، در ژانویه گذشته ۷۰۰ تن مواد غذایی فوری را برای افراد آسیبدیده از سیل که چندین منطقه در سومالی را فرا گرفت ارسال کرد.
این کمکها در چارچوب دستورات رهبری خردمندانه برای افزایش تلاشهای بشردوستانه و کاهش درد و رنج مردم برادر سومالی است. محمولههای کمک شامل سبدهای غذایی اولیه برای رفع نیازهای حدود ۱۵۰ هزار نفر از خانوادههای آسیبدیده و ارائه حمایت فوری به جوامع آسیبدیده از سیل است.
کمکهای بشردوستانه بر نقش پیشگام امارات متحده عربی در پاسخ به بحرانهای بشردوستانه در سرتاسر جهان و حمایت مستمر از کشورهای برادر و دوست در مواقع بحران، در راستای ماموریت بشردوستانه این کشور که به دنبال دستیابی به ثبات و توسعه در تمام نقاط جهان است را تایید میکند.
بنگلادش؛ امداد زمستانی
در همان ماه، سازمان هلال احمر امارات یک کمپین امدادی زمستانی ۲۰۲۴-۲۰۲۵ را در بنگلادش با همکاری سفارت این کشور با هدف قرار دادن ۵۰۰۰ ذینفع در مناطق مختلف به عنوان بخشی از تلاشهای بشردوستانه خود برای کاهش اثرات زمستان سخت بر آسیبپذیرترین گروهها اجرا کرد.
این کمپین شامل توزیع بستههای غذایی و پوشاک زمستانی با هدف کاهش درد و رنج آسیبدیدگان از موج شدید سرما که منطقه را فرا گرفته بود، میشد.
این سازمان مشتاق بود از طریق یک مکانیسم توزیع مؤثر که با هماهنگی سفارت امارات متحده عربی اجرا شده بود، اطمینان حاصل کند که کمکها به بیشترین تعداد ممکن از خانوادههای نیازمند برسد.
چاد؛ حمایت از امنیت غذایی
همچنین، امارات متحده عربی به عنوان بخشی از پاسخ جهانی خود به نیازهای بشردوستانه، با هدف حمایت از خانوادههای واجد شرایط، ارتقای امنیت غذایی در مناطق آسیبدیده و کاهش اثرات سیل اخیر در چاد، کمکهای همه جانبهای را به جمهوری چاد در فاصله زمانی ۲۵ دسامبر ۲۰۲۴ تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ ارائه کرد.
کمکهای بشردوستانه که بالغ بر ۱۰۰۰ تن بود شامل ۳۰۰۰۰ سبد غذایی و بیش از ۲۰۰۰۰ پتو و سایر لوازم بود که به بهبود شرایط زندگی بیش از ۱۵۰ هزار نفر به ویژه در مناطق روستایی و دورافتاده کمک کرد.
برزیل؛ ابتکارات زیست محیطی و اجتماعی
در ژانویه ۲۰۲۵، بنیاد میراث بشردوستانه زاید، همزمان با جشن پنجاهمین سالگرد روابط امارات متحده عربی و برزیل، اجرای تعدادی طرح زیست محیطی و اجتماعی در جمهوری فدرال برزیل به ارزش ۴۰ میلیون دلار را اعلام کرد.
ابتکارات بین قارهای
در طول سال ۲۰۲۴، امارات متحده عربی کمکهای بشردوستانه را در سراسر مرزها و قارهها ارائه کرد، از جمله ارائه کمک در ماه اکتبر به افراد آسیبدیده از طوفان که مناطق مختلف جمهوری فیلیپین را درنوردید.
در همان ماه، امارات از ارائه کمکهای بشردوستانه فوری به خانوادههای آسیبدیده از سیلهایی که تعدادی از ایالتهای موریتانی را فرا گرفت و خسارات مادی هنگفتی به بار آورد و هزاران نفر از ساکنان را مجبور به ترک روستاها و خانههای خود کرد، اعلام داشت.
این اتفاق یک ماه پس از ارسال یک هواپیمای حامل ۵۰ تن مواد غذایی به نیجریه برای کاهش درد و رنج مردمی که تحت تأثیر سیل قرار گرفته بودند، رخ داد. این قبل از سازماندهی یک کمپین امدادرسانی برای آسیبدیدگان سیل در حدیده یمن با حمایت امارات در ماه آگوست انجام شد.
در پی رانش زمین و سیل ناشی از طوفان کارینا که منجر به تلفات جانی و خسارات مالی قابل توجهی شد، از یمن به فیلیپین، جایی که امارات متحده عربی در اوایل ماه آگوست هواپیمای حامل کمکهای امدادی را ارسال کرد.
این امر چند روز پس از ارسال کمکهای امدادی امارات به جنوب اتیوپی در ۲۷ جولای به دنبال رانش زمین ناشی از بارانهای سیلآسا انجام شد که منجر به تلفات جانی و خسارات قابل توجهی به اموال شد.
هفتهها قبل از آن، امارات متحده عربی در ۵ می گذشته هواپیماهایی حامل ۲۰۰ تن کمکهای امدادی، که شامل مواد غذایی اولیه و تجهیزات پزشکی بود، به عنوان بخشی از دستورات شیخ محمد بن زاید آل نهیان برای تخصیص ۱۵ میلیون دلار جهت کمک به آسیبدیدگان از سیل و پیامدهای شدید کنیا، کشتار صدها نفر از مردم بیگناه و آوارهشدن هزاران نفر از ساکنان فرستاد..
در همان ماه، امارات ۳ هواپیما حامل ۳۰۰ تن مواد غذایی، پزشکی و امدادی را برای کمک به آسیبدیدگان سیل و عواقب باران شدیدی که برزیل را فرا گرفت، فرستاد.
امارات متحده عربی به دلیل ابتکارات بشردوستانه و تعهد اخلاقی خود در قبال قربانیان و آسیبدیدگان، یکی از مهمترین عناصر در رویارویی بینالمللی برای کاهش اثرات بلایای طبیعی است، زیرا موفق شده است رویکردی منحصر به فرد در این زمینه مبتنی بر ارائه کمک و امداد به افرادی که مستحق آن هستند بدون تبعیض جنسیتی، نژادی یا مذهبی ایجاد کند.
واکنش فوری امارات متحده عربی به کشورهای آسیبدیده از بلایای طبیعی تأثیر مثبتی بر زندگی میلیونها ساکن محلی گذاشت و به کاهش رنج آنها کمک کرد.
تحسین بینالمللی
رهبری بشردوستانه با تمجید مستمر بینالمللی به اوج خود رسید، که جدیدترین آنها ستایش یک ماه پیش از سوی سازمان ملل بود که طی آن تأیید کرد که امارات متحد عربی یک متحد فعال و مؤثر در واکنشهای بشردوستانه در سراسر جهان است.
تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگکننده کمکهای اضطراری، در اظهارات خود در ۱۱ مارس تأیید کرد که امارات متحده عربی متحدی فعال و مؤثر در واکنشهای بشردوستانه در سراسر جهان است و سال به سال، امارات به حمایت از تلاشهای سازمان ملل متحد برای ارائه حیاتیترین چیزها در سراسر جهان ادامه میدهد.
فلچر گفت: سازمان ملل متحد قدردانی عمیق خود را از نقش و تعهد امارات به ارائه کمک.های نجاتبخش، هم در منطقه و هم در سطح جهانی ابراز میکند.
تام فلچر تاکید کرد که مشارکت بشردوستانه با امارات بسیار فراتر از صرف بودجه و حمایت مالی است، زیرا مبتنی بر روحیه ابتکار، ایدههای نوآورانه و ذهنیت فعال در مواجهه با بحرانهاست که همگی از ارکان اساسی رویکرد امارات متحده عربی به کار بشردوستانه هستند.
وی از ابتکارات و تلاشهای بشردوستانه امارات قدردانی کرد، زیرا سال گذشته شاهد تاسیس شورای بینالمللی امور بشردوستانه و به دنبال آن تاسیس آژانس بینالمللی کمکهای بشردوستانه امارات بودیم. امارات متحده عربی همچنین میزبان بزرگترین مرکز لجستیک بشردوستانه در جهان به نام «دبی بشردوستانه» است که نقشی محوری در حمایت از تلاشهای جهانی برای واکنش بشردوستانه ایفا میکند.
تمجیدهای بینالمللی یک ماه پس از دریافت مدال افتخار توسط رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه توسط امارات در برنامه «ما متحد میشویم» صورت گرفت که به مناسبت دومین سالگرد زلزله ۶ فوریه ۲۰۲۳ برگزار شد، جایی که امارات نقشی پیشگام در کمکرسانی به ترکیه ایفا کرد.
پس از زلزله سوریه و ترکیه، امارات متحده عربی عملیات «شوالیه شجاع ۲» را انجام داد که منجر به نجات دهها نفر از زیر آوار و درمان ۱۳۵۰۰ مجروح شد و علاوه بر ارائه کمکهای بشردوستانه بالغ بر ۱۵۲۰۰ تن از طریق این پل هوایی که ۲۶ پرواز را در بر داشت، ۱۳۵۰۰ زخمی را درمان کرد.
افتخاری که پیش از آن، امارات متحده عربی در رتبه چهارم جهانی در بخشندگی و بخشش در شاخص قدرت نرم برای سال ۲۰۲۵ قرار گرفت.
قدردانی بینالمللی در حال افزایش است و به اوج خود رسید که پارلمان مدیترانه به شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، جایزه «شخصیت بشردوستانه بینالمللی» را در می گذشته به پاس تلاشهای خیرخواهانه وی در طول دههها اعطا کرد.
ابتکارات بشردوستانه شیخ محمد بن زاید آل نهیان به تقویت موقعیت امارات در میان کشورهای پیشرو جهان در ارائه کمکهای توسعهای و بشردوستانه و کارهای خیریه، در راستای رویکرد بنیانگذار فقید شیخ زاید بن سلطان آل نهیان و در چارچوب اصول برادری انسانی و ارزشهای صلح و همزیستی و تسامح و افزایش انتشار آنها در سطح جهانی کمک کرد.