رد قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه ۲۴ مرداد قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را رد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه ۲۴ مرداد قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را رد کرد.
این قطعنامه که برای رایگیری نیازمند ۹ رای بود، تنها رای مثبت ایالات متحده و جمهوری دومینیکن را کسب کرد.
چین و روسیه بر علیه این قطعنامه رای دادند و ۱۱ عضو دیگر شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع دادند.
واشینگتن پیشتر تهدید کرده بود در صورت رد این قطعنامه با استفاده از ساز و کار «ماشه»، پیشبینی شده در برجام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را برمیگرداند.
به گزارش صدای آمریکا، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، به رد این قطعنامه واکنش نشان داد و در بیانیهای گفت: شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت دارد حافظ صلح و امنیت بینالمللی باشد. این شورا امروز در حفظ اساسیترین مسئولیت خود، ناکام ماند.
مایک پمپئو افزود: این شورا قطعنامهای منطقی برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ۱۳ ساله ایران را رد کرد و راه را برای دستیابی اصلیترین حامی تروریسم حکومتی در جهان برای خرید و فروش تسلیحات متعارف بدون محدودیت خاص از سوی سازمان ملل را برای نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته، هموار کرد.
وزیر خارجه آمریکا گفت: این ناکامی شورای امنیت در اقدام قاطعانه برای دفاع از صلح و ثبات جهانی، قابل توجیه نیست.
رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، همچنین واکنش نشان داد و در گفتوگو با فاکسنیوز گفت: باورش سخت است که ایران میتواند سلاح بخرد. ناامیدکننده است اما مایه تعجب نیست. ما بازگرداندن تحریم ها را هنوز در اختیار داریم و این هنوز تمام نشده است.
کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل، همچنین در واکنش به تصمیم شورای امنیت در مورد تحریم تسلیحاتی ایران گفت: ناکامی امروز شورا، نه در خدمت صلح است و نه در خدمت امنیت و به جای آن، مناقشه بزرگتری را شعلهورتر میکند و ناامنی بیشتری به بار میآورد.
در این رابطه، مریم رجوی، رهبر شورای ملی مقاومت ایران، در توییتر نوشت: تحریم تسلیحاتی فاشيسم دينی حاكم بر ایران لازمه صلح و امنيت بينالمللی و منطقهیی است. خريد و فروش آزادانه سلاح توسط اين رژيم حاصلی جز تروريسم و جنگافروزی و صدور بنيادگرايي ندارد.