۱۰ گیاهی که برخلاف ظاهر زیبا، سمی و خطرناک هستند
اینفوگرافیک | مراقب این ۱۰ گیاه سمی و خطرناک آپارتمانی باشید
قبل از خرید هر گیاه آپارتمانی باید اطلاعاتی در مورد آن داشته باشید زیرا برخی از گیاهان خانگی سمی و خطرناک هستند و برای انسان و حیوانات خانگی مشکلاتی را ایجاد میکنند.
طی سالیان اخیر شاهد ورود گل و گیاه به طراحیها و دکوراسیون های داخلی بعنوان یک تکنیک مدرن بودهایم علاوه بر آن زندگی در محیطهای کوچک آپارتمانی و آلوده شدن هوای اکثر شهرها موجب رونق یافتن نگهداری از گل و گیاه در منازل بصورت سنتی و در محیط باز و گلدانی شده تا در کنار تصفیه و تازه نمودن هوا نوعی آرامش خاطر و حس نشاط و طراوت را برای افراد به ارمغان بیاورد.
در میان گیاهان آپارتمانی که زینت بخش فضای داخلی منزل هستند، برخی از گونههای سمی وجود دارند که نگهداری و پرورش آنها در خانه ممکن است برای کودکان، افراد دچار زوال عقل و یا حیوانات خانگی خطرناک باشد.
گل مردار؛ گیاهی که بوی جسد میدهد!
در این مطلب به شرح و معرفی ده نمونه از سمیترین گیاهان آپارتمانی پرداختهایم.
گیاه مونسترا یا برگ انجیری
این گیاه بسیار سمی و خطرناک است. خوردن برگهای گیاه موجب تورم زبان، خارش گلو و لثهها میشود. همچنین خوردن میوه نارس آن به دلیل داشتن اگزالات کلسیم بالا موجب ناراحتی شدید معده، سرگیجه، تهوع، خارش گلو، تورم زبان و سوزش اطراف لبهاخواهد شد. در نتیجه گیاه آپارتمانی سمی مونسترا میتواند خطراتی را برای کودکان و حیوانات خانگی به همراه داشته باشد.
گیاه پوتوس
سمی بودن پوتوس به دلیل وجود کریستالهای اگزالات در تمامی قسمتهای گیاه است.
خوردن برگ یا ساقه گیاه در انسان میتواند موجب تحریک و خارش پوست، ورم کردن لبها، تورم زبان و گلو، اسهال و استفراغ شود. اگر حیوان خانگی تکهای از برگ و ساقه گیاه را ببلعد، عوارض آن ممکن است به مرگ حیوان نیز ختم شود.
گیاه دیفن باخیا
این گیاه جزء خطرناکترین و سمیترین گیاهان آپارتمانی محسوب میشود.
جویدن قسمت کوچکی از برگ یا ساقه این گیاه برای هر موجودی خطرناک و مسمومیتزاست. بافتهای ساقه و برگهای گیاه دیفن باخیا حاوی بلورهای اگزالات کلسیم سوزنی شکل به نام رافید هستند. در صورت بلعیدن برگ یا ساقه علائمی مثل بیحسی شدید دهان، سوزش زبان و لثهها، تورم گلو و آبریزش بینی احساس میشود.
گیاه سینگونیوم
این گیاه مقاوم و پرطرفدار سمی و خطرناک است. بافت شاخهها در این گیاه حاوی مقادیر بالایی از کریستالهای اگزالات کلسیم است. تماس دست با شیره گیاه میتواند در برخی افراد موجب التهابات پوستی شود که با خارش، سوزش و حتی تاول پوست همراه است. ورود شیره گیاه به چشمها نیز علائم آزار دهندهای ایجاد خواهد کرد.
بلعیدن قسمت کوچکی از ساقه یا برگ گیاه سینگونیوم برای انسان و حیوان خطرناک است و موجب مسمومیت میشود. در صورت جویده شدن برگ یا ساقه گیاه زبان، گلو و لثهها دچار التهاب شدید میشوند. درد، سوزش و خارش دهان از علائم دیگر جویدن برگهای گیاه سینگونیوم است. بلعیدن گیاه نیز موجب دل درد و استفراغ خواهد شد.
اینفوگرافیک | 9 گیاهی که خانه را لوکس میکند
گیاه پاپیتال
ساپونین مادهای است که در برگها، ساقهها و میوههای گیاه پاپیتال وجود دارد. ساپونینها سمی هستند؛ اما در اندازه معین و در طی مراحل مختلف از آن دارو خلطآور تهیه میکنند. در نتیجه مصرف برگهای تازه یا نوشیدن دمنوش برگهای پاپیتال توصیه نمیشود. همچنین این گیاه حاوی فالکارینول و دئید هیدروفالکارینول است.
گیاه چمچمهای یا اسپاتیفیلوم
اسپاتی فیلوم نیز مانند گیاه دیفن باخیا حاوی بلورهای اگزالات کلسیم است. در صورت جویدن برگها این مواد ریز سوزنی به بافتهای نرم درون دهان میچسبند و موجب التهاباتی درون دهان میشوند. علائم ناخوشایندی مثل سوزش، خارش و درد گلو، زبان و دور لبها پس از جویدن برگها احساس میشوند.
همچنین تماس شیره گیاه با پوست دست ممکن است موجب خارش، تورم و قرمزی شود.
گیاه فیلودندرون
نگهداری و پرورش این گیاه در خانه ممکن است برای کودکان یا حیوانات خانگی خطرناک باشد؛ چرا که جویدن یا بلعیدن قسمتی از ساقه و برگ گیاه موجب علائم آزار دهندهای میشود. ازجمله این علائم سوزش، تورم و خارش گلو، زبان، لثهها و لبهاست. بلعیدن مقدار زیادی از گیاه در انسان یا حیوان نیز علائمی مثل استفراغ و اسهال را به همراه دارد.
نخل سیکاس رولوتا
این گیاه در کنار ظاهر زیبایش گیاهی بسیار خطرناک و سمی است. تمامی قسمتهای نخل سیکاس سمی هستند؛ اگرچه بذر گیاه از برگها خطرناکتر است. این گیاه آپارتمانی حاوی سیکاسین است.
سیکاسین یک ماده شیمیایی بسیار سمی است که مصرف آن در انسان و حیوان موجب بروز مشکلات کبدی میشود. در صورت بلعیدن قسمتی از برگ گیاه سیکاس رولوتا علائمی مثل استفراغ، اسهال، تشنج، فلجی، کما، تشنگی، افزایش ادرار، زرد شدن پوست و لثهها و کبودی ظاهر میشوند. خوردن مقادیر بالایی از برگ یا بذر گیاه منجر به آسیب و نارسایی کبد و حتی مرگ میشود.
گیاه زامیفولیا
این گیاه نیز جزء گیاهان تصفیه کننده هوا به حساب میآید؛ اما متاسفانه سمی است. در بافتگیاه زامیفولیا اگزالات کلسیم نامحلول به فراوانی یافت میشود.
کریستالهای اگزالات کلسیم دارای لبههای تیزی هستند که میتوانند به بافتهای نرم درون دهان بچسبند و موجب خارش، سوزش و تورم زبان، لثه و گلو شوند. این علائم در انسان و حیوان مشترک است.
گیاه سانسوریا
گیاه زیبای سانسوریا نیز در ردیف گیاهان سمی آپارتمانی قرار میگیرد. خطر این گیاه برای انسان پایین است. علائم جویدن برگهای گیاه در انسان کوتاه مدت و کم خطر است. این علائم شامل درد و خارش زبان، لثهها و گلوست که در موارد شدیدتر حالت تهوع گزارش میشود. اما این گیاه برای حیوانات خانگی خطرناکتر است. در صورت بلعیده شدن در حیوانات علائمی نظیر افزایش بزاق، درد و تورم گلو، استفراغ و اسهال گزارش شده است.