قاری برکتالله سلیم، حافظ و قاری معروف قرآن در افغانستان در سن ۷۳ سالگی چشم از جهان فرو بست.
خانواده برکتالله سلیم روز شنبه (۷ بهمن) با اعلام این خبر گفت او مدتی بود که بیمار بود و در بیماستان درگذشت.
به گزارش طلوع نیوز، نعیم پاچا شینواری، پسرعموی برکتالله سلیم در این باره گفت: «استاد [برکتالله سلیم] هفته گذشته از پاکستان به افغانستان برگشت. او در یکی از بیمارستانهای کشور بستر بود و روز شنبه درگذشت.»
نقیبالرحمن یکی از شاگردهای برکتالله سلیم درباره او گفت: « استاد ما قاری برکت الله سلیم سالها در خدمت هموطنان خود بوده و در این راه تلاشهای خستگی ناپذیری داشته است.»
مقامات طالبان و برخی از عالمان دین نیز درگذشت قاری برکتالله سلیم را ضایعه بزرگ برای افغانستان خواندهاند.
در همین حال، شماری از رهبران سیاسی، فعالان رسانهای و کاربران رسانههای اجتماعی، به درگذشت برکتالله سلیم، با انتشار پیامهایی واکنش نشان دادند.
احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در پیامی که در ایکس منتشر کرد، نوشت: «قاری صاحب [برکتالله سلیم] یکی از سرمایهها و چهرههای شناخته شده کشور افغانستان بود که با صدای دلنشین خویش شهره عام و خاص بود.»
برکتالله سلیم که بود؟
قاری سلیم از حافظان معروف قرآن در افغانستان بود و تلاوتهای او در سالهای گذشته از رسانههای تصویری و شنیداری افغانستان به صورت گسترده پخش شده است.
برکتالله سلیم در سال ۱۳۲۹ در شهر ده بالا در استان ننگرهار دیده به جهان گشود. او از سن پنج سالگی به حفظ و قرائت قرآن کریم پرداخت و در ۹ سالگی حافظ کامل قرآن شد.
او در سن ۱۹سالگی توانست که هفت شیوه مختلف قرائت قرآن را فرا گیرد. استاد تحصیلات خود را از دوره طفولیت نزد پدرش مولوی گلا جان و بعداً در قاهره نزد عالمان جهان اسلام چون شیخ محمود خلیل الحصری و ابوالعینین شعیشع شروع و در سال ۱۳۴۹ از رشته علوم شرعی فارغالتحصیل شد.
برکت الله سلیم از سال ۱۳۵۱ در رادیو تلویزیون ملی افغانستان به تلاوت قرآن کریم پرداخت و پس از آن به عنوان استاد دارالعلوم و دارالحفاظ شهر کابل مشغول به کار شد.
او مدتی را به سمت ریاست قراء افغانستان را عهدهدار بود.
برکتالله سلیم ۱۲ مرتبه در مسابقات جهانی حسن قرائت قرآن مجید، حفظ و تفسیر و تجوید اشتراک نموده که ۸ مرتبه مقام اول را در کشورهای مالیزی، عربستان سعودی، هند، مصر، بنگلادیش، امارات متحده عربی… کسب کرده است.
قاری برکتالله سلیم ۲ جلد کتاب در موارد قرائت و تجوید به زبانهای پشتو دری تحت عنوان (برکت التجوید) ۲ جلد کتاب بنام زیور تلاوت به زبان فارسی و پشتو ۲ جلد کتاب تحت نام شرح مقدمات جذری به زبانهای پشتو و فارسی تحریر و به چاپ رسیدهاست.
او در عین حال دستاندرکار عرصه شعر و ادب بوده که تا اکنون یک مجموعه شعری اش زیر عنوان (ناکامه مینه) اقبال چاپ یافتهاست.
برکت الله سلیم چندین زبان را بلد بود، او علاوه بر فارسی، پشتو، اردو و عربی، به انگلیسی، فرانسوی و آلمانی خوب صحبت میکرد.