خبر خوش برای اقتصاد افغانستان؛ رایزنی ایران و طالبان درباره راه آهن خواف- هرات
نماینده ویژه رئیسجمهور ایران در امور افغانستان در دیدار با رئیس اداره خط آهن افغانستان در مورد افزایش همکاریهای ریلی شامل بهره برداری از راه آهن خواف-هرات رایزنی کردند.
بر اساس گزارش خبرگزاری «ایسنا» به نقل از سفارت ایران در افغانستان، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان با «بخت الرحمن شرافت» رئیس اداره خط آهن افغانستان در مورد افزایش همکاری های ریلی شامل بهره برداری از راه آهن خواف-هرات، تکمیل و ادامه مسیر و همکاریهای آموزشی و فنی و تجهیزاتی گفتگو کردند.
راه آهن خواف- هرات
حسن روحانی و محمد اشرف غنی، روسای جمهور سابق ایران و افغانستان، ۲۰ آذر ۱۳۹۹، راه آهن خواف-هرات را در مراسمی که به دلیل محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، افتتاح کردند.
آن زمان دو طرف (ایران و افغانستان) افتتاح راهآهن خواف-هرات را که به عنوان اولین خط آهن میان دو کشور به شمار میود، «تاریخی» دانستند.
پروژه ساخت این راه آهن از ایران در سال ۱۳۸۶ و در خاک افغانستان در سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود.
طول راه آهن خواف-هرات ۲۲۵ کیلومتر است که ایران ۱۴۰ کیلومتر آن را با صرف دو هزار میلیارد تومان تکمیل کرده و باقی آن هم به عهده افغانستان بوده است.
این راه آهن نه تنها برای افغانستان و ایران، بلکه برای کشورهای منطقه و دیگر کشورها هم مهم است چون طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری دو هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه، تاجیکستان، قرقیزستان، هند و اروپا است.
این راه آهن ظرفیت سالانه انتقال ۶ میلیون تُن کالاهای تجاری و همچنین یک میلیون مسافر را دارد.
گفتنی است که بهره برداری از این راه آهن نقش مهمی در افزایش صادرات و واردات و رونق اقتصادی افغانستان و توسعه مبادلات بین ایران و این کشور دارد.
پروژه راه آهن هرات - خواف به دلیل شرایط داخلی افغانستان به طور موقت متوقف شده بود.