سوءقصد به جان سفیر پاکستان در کابل؛ در افغانستان چه خبر است؟
عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل از یک حمله مسلحانه جان سالم بدر برده است.
در بیانیه وزارت خارجه پاکستان که روز جمعه (۱۱ آذر) صادر شد، آمده است که ساختمان سفارت این کشور در کابل مورد حمله مسلحانه قرار گرفته است.
بر اساس این بیانیه، هدف این حمله ترور سفیر پاکستان بوده است، اما او به آسیب نرسیده و یک محافظاش به شدت زخمی شده است.
این وزارتخانه همچنین بیان کرد که طالبان باید اقدامات فوری را برای تضمین امنیت دیپلماتها و شهروندان پاکستانی در افغانستان اتخاذ کنند.
وزارت کشور در دولت طالبان درباره این حمله گفت که پس از تیراندازی از ساختمانی به سمت سفارت پاکستان در منطقه کارته پروان شهر کابل، نیروهای امنیتی طالبان «سریعا» خود را به منطقه رسانده و در جریان عملیات پاکسازی یک مظنون از این ساختمان دستگیر شد و دو قبضه سلاح نیز از او بدست آمده است.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان نیز در توییتی این حمله را محکوم کرده و خواستار رسیدگی و برخورد با عاملان آن شده است.
کسی و یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
طالبان: عاملان حمله مجازات خواهند شد
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان این حمله را محکوم کرد و گفت که نهادهای امنیتی این گروه به طول جدی این حادثه را بررسی میکند و عاملان شناسایی و مجازات میشوند.
او تاکید کرد که دولت طالبان به «افراد مغرض» اجازه نمیدهد که تهدیدات امنیتی را متوجه مأموریتهای دیپلماتیک کنند.
در همین حال، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در تماس تلفنی با بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان، تاکید کرد دیپلماتها و نمایندگی سیاسی پاکستان در افغانستان مصون هستند و نیز وعده داده که عاملان حمله به سفیر پاکستان را مجازات خواهد کرد.
وزیر خارجه پاکستان در این تماس تلفنی گفت که دولت طالبان باید از تضعیف روابط بین پاکستان و افغانستان توسط تروریستها جلوگیری کند.
امارات سوءقصد به جان سفیر پاکستان در کابل را محکوم کرد
دولت امارات متحده عربی سوءقصد به جان سفیر پاکستان در کابل را به شدت محکوم کرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه و همکاریهای بین المللی امارات آمده است که مقامات این کشور، این اقدامات جنایتکارانه و تمام اشکال خشونت و تروریسم را که با هدف تضعیف امنیت و ثبات انجام میشوند، به شدت محکوم میکنند.
در همین حال، تعدادی از کشورها و نهادهای جهانی این حمله را محکوم کردند.
شورای امنیت با صدور بیانیهای گفت که همه طرفها باید به ایمنی و امنیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و پرسنل کشورهای عضو سازمان ملل احترام بگذارند.
این شورا بر اصل اساسی مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و انجام تعهدات کشورهای پذیرنده طبق کنوانسیون ۱۹۶۱ وین تاکید کرده است.
در بیانیه شورای امنیت آمده است: «اعضای شورای امنیت بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازماندهندگان، تأمینکنندگان مالی و حامیان این اقدامات تروریستی و محاکمه آنها تأکید کردند.»