حذف زنان از جامعه افغانستان؛ کار با یوناما هم ممنوع شد!
طالبان در ۲۰ ماه گذشته محدودیتهای زیادی بر زنان افغانستان وضع کرد به طوری که زنان را از ابتداییترین حقوق محروم کرده است.
این گروه در این مدت با وجود فشارهای گسترده جامعه جهانی به خواستها و مطالبات زنان افغانستان پاسخ مثبت نداده است.
آخرین اقدامات زنستیزانه طالبان، ممنوعیت کار زنان در دفتر سازمان ملل متحد بوده است.
دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) روز سهشنبه (۱۵ فروردین) اعلام کرد که طالبان در ننگرهار مانع کار کارمندان زن این سازمان شدند.
در پی آن، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، این اقدام طالبان را بهشدت محکوم کرد و گفت که همچنین اقدامات توانایی سازمان ملل برای رساندن کمکهای حیاتی به افرادی که به آن نیاز دارند تضعیف خواهد داشت.
در همین حال، «زلمی خلیلزاد» نماینده پیشین وزارت خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان، گفت که تصمیم طالبان برای منع کار زنان در نهادهای مربوط به سازمان ملل در افغانستان رنج مردم این کشور را افزایش میدهد و توافقنامه دوحه را نقض میکند.
زلمی خلیلزاد از طالبان خواسته است که به تعهداتشان در توافقنامه دوحه عمل کنند.
به دنبال ممنوعیت کار زنان با سازمان ملل متحد در افغانستان، «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیر کل این سازمان گفت که هرچند هنوز ممنوعیت کار زنان در نهادهای مربوط به این سازمان در افغانستان از سوی طالبان به طور رسمی اعلام نشده است اما اقدامات نیروهای طالبان این مسئله رل تاکید میکند.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد گفت که هیأتی از این سازمان امروز با مقامهای طالبان در کابل گفتوگو خواهد کرد تا بداند که این گروه به چه دلیل زنان را از کار با سازمان ملل منع کرده است.
استفان دوجاریک تأکید کرد که برای کمکرسانی به ۲۳ میلیون انسان نیازمند در افغانستان، کار زنان با بخشهای مربوط به سازمان ملل متحد ضروری است.
شایان ذکر است که سازمان ملل به تمامی کارمندان افغان خود اعلام کرده که به دلایل امنیتی طی ۴۸ ساعت آینده به محل کار خود نیایند.
دلیل این تصمیم نگرانی از اعمال فشار طالبان برای جلوگیری از کار زنان است و سازمان ملل تلاش می کند در این فرصت از حکومت طالبان اطلاعات بیشتری کسب کند.
طالبان از زمان به دست گرفتن حکومت در تابستان ۲۰۲۱ زنان را از بسیاری از فعالیتهای اجتماعی محروم کرده است. تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاهها ممنوع و اکثر دبیرستانهای دخترانه تعطیل شدهاند.
در ماه دسامبر حکومت طالبان اشتغال زنان در اکثر نهادهای امدادرسان و بشردوست را ممنوع کرد که به گفته این نهادها ارائه خدمات حیاتی از جمله بهداشت زنان و کودکان را به شدت محدود کرده و ممکن است باعث قطع کمکهای بین المللی برای ادامه فعالیتهای بشردوستانه شود.