برترین سایتها و اپلیکیشنهای پخش آنلاین موسیقی که در دسترس کاربران ایرانی است
گوش دادن به موزیک بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل میدهد و باتوجه به پیشرفت علم و همهگیری گوشیهای هوشمند، اغلب ترجیح میدهند که بصورت آنلاین موسیقی مورد نظر خود را بشنوند، اما انجام این کار در ایران امکانپذیر است؟
موسیقی جزء لاینفک بسیاری از مردم این روزها شده است و کمتر کسی را میتوان یافت که به موسیقی اهمیت نداده و گوش دادن به آن از برنامههای روتین و روزانهاش نباشد.
اما این روزها که مردم عموما از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند ترجیحشان بر این است که به جای دانلود موزیکهای مورد علاقه خود که حجم اینترنت بیشتری را مصرف میکند، موسیقی را بصورت آنلاین از سایتها و اپلیکیشنهای مختلف گوش دهند.
این مسئله در بسیاری از نقاط جهان امری رایج و آسان است، اما در ایران به دلیل تحریمها و نیاز به پرداخت حق اشتراک در این اپلیکیشنها، کاربران انتخاب زیادی برای استفاده از سایتها و نرمافزارهای پخش آنلاین موسیقی ندارند.
در ایران دسترسی به امکانات محبوبترین برنامههای پخش موسیقی آنلاین نظیر اسپاتیفای، اپل موزیک، یوتیوب موزیک، آمازون موزیک، تیدال، جنگو، پاندورا، دیزر و میکس کلاد بسیار محدود است و برای دسترسی بیشتر به موزیکها باید اشتراک خریداری کنید که به دلیل خارجی بودن نرمافزار امکان پرداخت برای کاربران داخل ایران وجود ندارد.
اما در چند سال گذشته مهندسین ایرانی نیز در طراحی و اجرای اپلیکیشنهای پخش آنلاین موسیقی بیکار نبودهاند و نخبگان برنامهنویسی دانشگاه صنعتی شریف تهران موفق شدهاند سایتها و نرمافزارهای طراحی کنند تا خلأ عدم دسترسی کاربران به نمونههای مشابه خارجی آن برطرف شود.
یکی از سیستمهای ایرانی استریم موسیقی اپلیکیشن نواک است که به گفته سازندگان آن نسخه بومی اسپاتیفای به حساب میآید. نواک در سال ۱۳۹۳ توسط تیمی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف شروع به کار کرد.
در صنعت موسیقی ایران نداشتن قوانین کپی رایت و یا عدم اجرای آنها به شدت به هنرمندان آسیب زده است. دیر یا زود باید به این مسئله توجه شود چرا که میتواند مرحمی برای بدنه زخمی و نیمه جان موسیقی باشد. بر همین اساس یکی از اهداف اپلیکیشن نواک رعایت کپی رایت است.
سرویسهای پایهای نواک کاملا رایگان هستند اما اگر بخواهید از امکانات دیگر آن بهرهمند شوید باید حتما ثبت نام کنید. برای ثبت نام تنها نیاز به آدرس ایمیل خود دارید و بعد از آن شما میتوانید به راحتی از این اپلیکیشن استفاده کنید. به سایت نواک بروید و به وسیله ایمیل خود ثبت نام کنید، برای اکانت خود رمز بگذارید. ثبت نام شما به همین راحتی به پایان رسید.
نرمافزارهای ایرانی دیگری نظیر ملودیفای نیز در چند سال گذشته موفق شدهاند خود را در بین کاربران ایرانی جا بندازند. ملودیفای یکی از اپلیکیشنهای کامل موسیقی است که در ایران شروع به فعالیت کرده و علاوه بر ارائه سرویسهای رایگان، با پرداخت مبلغ ناچیزی که از درگاههای بانکهای ایران قابل پرداخت است، به کاربر این امکان را میدهد که از تمام آرشیو چه به صورت آنلاین و چه دانلود فایل، استفاده کنند. این نرمافزار علاوه بر ارائه آرشیوی کامل از خوانندگان مطرح ایرانی و خارجی، جدیدترین موزیکها و ترندهای اینستاگرامی را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد.
اما در بین نرمافزارهای خارجی نیز نمونههای مشهوری مثل گوگل موزیک، جانگو و ساندکلود نیز وجود دارد که بصورت رایگان و بدون نیاز به پرداخت حق اشتراک به کاربران خود سرویس میدهد.
گوگل پلی موزیک یکی از اپلیکیشنهای محبوب و پرطرفدار با بیش از ۵ میلیارد دانلود از فروشگاه گوگل پلیاستور برای دستگاههای اندرویدی و iOS است که به کاربران امکان گوش دادن به آهنگهای موردعلاقهشان را به صورت رایگان و آنلاین میدهد.
جانگو رادیو (Jango Radio) دیگر نرمافزاریست که کاملا به صورت رایگان به کاربران امکان گوش دادن به موسیقیهای مورد نظر آنها را میدهد، بدون اینکه هیچ هزینه و حق اشتراکی از آنها دریافت کند. به عقیده برخی از کاربران، تنها چیزی که ممکن است بعضی اوقات خاطر کاربران را به هنگام جستجوی موسیقی یا گوش دادن به آهنگ موردنظرشان مکدر کند، تبلیغاتی است که بر روی صفحه نمایش گوشی آنها ظاهر می شود.
ساند کلود هم یک برنامه پخش موسیقی رایگان است که در سال ۲۰۰۷ در شهر استکهلم سوئد تاسیس شد. این اپلیکیشن بعد از سال ۲۰۱۰ بسیار سریع به محبوبیت رسید و به یکی از مهمترین اپلیکیشنهای پخش آنلاین موسیقی تبدیل شد. این اپلیکیشن نیز رایگان است اما اگر میخواهید آهنگها را به صورت آفلاین هم گوش کنید باید نسخههای پیشرفتهتر و دارای امکانات بیشتر را دانلود کنید.