بریتانیا با اعطای پناهندگی به شهره بیات موافقت کرد
وزارت کشور بریتانیا با اعطای پناهندگی به شهره بیات، داور بینالمللی شطرنج ایرانی، موافقت کرد
به گفته یکی از مقامهای ارشد فدراسیون بینالمللی شطرنج، وزارت کشور بریتانیا با اعطای پناهندگی به شهره بیات، داور بینالمللی شطرنج ایرانی، موافقت کرد.
به نقل از رسانههای بینالمللی، نایجل شورت، معاون فدراسیون بینالمللی شطرنج و يكى از قهرمانان این رشته در توئیترش، این خبر را اعلام کرد.
او نوشت كه وزارت کشور بریتانیا به شهره بیات، داور بینالمللی شطرنج ايرانى، پناهندگی دادهاست.
انتشار عکسهای خانم بیات بدون روسری در رسانههای ایران، برای او دردسر ایجاد کرد تا جایی که اعلام کرد نمیتواند به ایران بازگردد.
آقای شورت با انتشار عکسی از خانم بیات و پدرش همچنین نوشت كه کیومرث بیات، توسط سپاه پاسداران ایران براى تنبیه، مجبور به استعفا از سمت خود به عنوان رئیس فدراسیون شطرنج گیلان شد.
خانم بیات ۳۴ ساله تنها زن داور بینالمللی شطرنج ايرانى رتبه «آ» در آسیا و مدرس کمیسیون داوران فدراسیون جهانی شطرنج است و در کارنامه خود قضاوت مسابقاتی مثل فینال قهرمانی شطرنج زنان جهان را ثبت کردهاست.
زمستان پارسال انتشار عکسهایی از او در جریان یک بازی در دور دوم مسابقات قهرمانی جهان در ولادیووستک در شرق روسیه جنجالبرانگیز شد.
دیماه ۱۳۹۸ بعضی از رسانههای حکومتی ایران عکسهایی از او منتشر کردند که او را بدون حجاب و در حال داوری مسابقه نشان میداد.
کیومرث بیات، پدر او، انتشار این عکسها را شیطنت عکاسان توصیف کرد. وى میگفت که یک لحظه روسری از سر دخترش افتادهاست.
با انتشار گسترده این عکسها در رسانهها و شبکههای اجتماعی، خانم بیات بازگشت به ایران را خطرناک خواند و گفت که در صورت برگشتن به کشورش امنیت نخواهد داشت.
او همان گفته بود: موبایلم را روشن کردم و دیدم عکس من همه جا در رسانههای ایران است. آنها میگفتند من به این دلیل روسری سر نکردم چون میخواستم به حجاب اعتراض کنم.
خانم بیات همچنین گفته بود: خیلی از مردم در ایران به دلیل روسری در زندان هستند. این مسئله بسیار جدی است. شاید آنها بخواهند از من مثالی برای بقیه بسازند.
او از فدراسیون شطرنج ایران خواسته بود امنیت او را هنگام بازگشتن به ایران تضمین کند اما فدراسیون آن را قبول نکرد.
فدراسیون شطرنج ایران از خانم بیات خواسته بود در نامهای عذرخواهی کند و آن را منتشر کند؛ اما این اتفاق نیفتاد.
خانم بیات در ادامه مسابقات حجاب خود را به طور کامل برداشت.
مدتی بعد، کیومرث بیات، پدر او که حدود ۱۲ سال رئیس هیئت شطرنج گیلان بود، مجبور به استعفا شد.
به گفته ورزشکاران ايرانى، محدودیت و مجموعه قوانین تبعیضآمیز حكومت ايران باعث شد که شمار زیادی از آنان به کشورهای دیگر پناهنده شوند.
سال گذشته همچنین کیمیا علیزاده، تکواندوکار زن ایرانی و برنده مدال المپیک، پس از خروج از ایران گفته بود دیگر به بازگشت به کشورش فکر نمیکند.
خانم علیزاده پس از ترک ایران نوشته بود: من یکی از میلیونها زن سرکوب شده در ایرانم که سالهاست هر طور خواستند بازیام دادند. هر کجا خواستند بردند. هرچه گفتند پوشیدم. هر جملهای دستور دادند تکرار کردم. هر زمان صلاح دیدند، مصادرهام کردند. مدالهایم را پای حجاب اجباری گذاشتند و به مدیریت و درایت خودشان نسبت دادند.