خوزستان تعطیل شد؛ معضل آب و هوا حل شدنی نیست
تشدید آلودگی هوا در خوزستان، تمامی مدارس، دانشگاهها، ادارهها و بانکهای این استان در روز دوشنبه، ۱۲ اردیبهشت را به تعطیلی کشاند.
«کارگروه اضطراری آلودگی هوا» در استان خوزستان در راستای افزایش غلظت توده گردوخاک، شامگاه یکشنبه برای مدارس و دانشگاههای این استان در روز دوشنبه تعطیلی اعلام کرد و ادارهها را مجاز به دو ساعت تاخیر برای شروع فعالیت خود کرد، اما به دلیل شدت گرفتن آلودگی هوا، ادارهها و بانکهای استان نیز روز دوشنبه تعطیل اعلام شد.
طبق تحقیقات به عمل آمده، میزان گردوغبار موجود در هوای اهواز، ۲۵ برابر و در شوش، حدود ۲۷ برابر حد مجاز اعلام شده است.
حد مجاز گردوغبار موجود در هوا ۱۵۰ میکرون بر متر مکعب است، اما بر اساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، میزان گردوغبار در شهرستان آبادان ۱۹۳۲، در اهواز ۳۷۸۵، بندر خمینی ۳۷۱۴، سوسنگرد ۲۱۱۰، شوش ۴۰۱۰، شوشتر ۲۲۹۸ و خرمشهر ۲۳۷۴ و در سایر شهرستانهای خوزستان نیز در شرایط مشابهی گزارش شده است.
مقامات اعلام کردند که موجهای بزرگتری از ریزگردها از سوی عراق در حال حرکت به غرب ایران است.
همزمان با اوجگیری چندینباره معضل آلودگی هوا و گردوغبار استان خوزستان، کارشناسان درخصوص کمبود آب در این استان نیز هشدار دادند.
شاپور رجائی، رئیس حوضه آبریز کرخه و رودخانههای غربی عنوان کرد: «حجم ذخیره سد کرخه به یکی از بحرانیترین شرایط از زمان بهرهبرداری این سد رسیده، و میزان آب آشامیدنی قابل تامین از سد تا آذر ماه سال جاری جوابگو خواهد بود.»
هشدارهای پیاپی کارشناسان درباره بحرانهای آب و هوا در استان خوزستان در حالی مطرح میشود که تابستان سال گذشته، اعتراض گسترده مردم خوزستان به کمبود آب با سرکوب شدید حکومت روبرو شد.