اعتراض شدید اصناف و بازاریهای تهران به محدودیتهای کرونایی
اعمال دوباره محدودیتهایی کرونایی با شروع پیک پنجم این ویروس در کشور موجب اعتراض بسیاری از اصناف و بازاریها شده است.
با گسترش شیوع کرونا در تهران و قرمز شدن دوباره پایتخت، از روز یکشنبه تنها گروه شغلی یک امکان فعالیت در سطح شهر را دارد و مشاغل گروههای 2 و 3 و 4 در تهران و دیگر شهرهای قرمز کشور ممنوع اعلام شده است.
با این حال، بحران اقتصادی باعث شده اعمال دوباره محدودیتها با اعتراض گسترده اصناف روبرو شود. قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران، در نامهای به استاندار تهران اعلام کرد «شرایط اقتصادی صاحبان صنوف و خانوادههای آنها، به مرحلهای از بحران و آسیبهای مختلف رسیده است که دیگر امکان تعطیلی واحدهای صنفی برای فعالان اقتصادی ممکن نیست.»
وی افزود: از سوی دیگر فشارهای روحی و روانی آستانه تحملی برای صنوف باقی نگذاشته است. بنابراین با توجه به وضعیت بسیار بد فعالان اقتصادی به دلیل تعطیلی پی در پی آنها از سوی ستاد ملی کرونا و افزایش هزینههای صنوف از جمله حاملهای انرژی، مالیات، هزینه پرسنلی، اجاره واحد صنفی، عوارض پسماند شهرداری و دهها معضل و مشکل دیگر، وضعیت را به سمتی هدایت کرده و در این شرایط مدیریت و کنترل صنوف را غیرقابل پیش بینی کرده است.
وی در این نامه اعلام کرده طبق گزارشات واصله نارضایتی از ادامه تعطیلی صنوف بسیار بالاست و صاحبان صنوف و بازاریان تاکید دارند «سازمانها و ارگانهایی که با حوزه اصناف سر و کار دارند، از جمله بانکها، سازمانهای امور مالیاتی و... نیز همگام با اصناف باید تعطیل شوند» و نباید بار همه مشکلات و آسیبهای ویروس کرونا به دوش اصناف قرار گیرد.
اعتراض اصناف به تعطیلیها در حالی است که بحران اقتصادی در ایران بسیار شدید شده و گرانی سرسامآور امان مردم را بریده است. بررسی قیمت ۳۸ قلم از اقلام سفره خانوارهای ایرانی نشان میدهد طی یک سال اخیر این اقلام به طور میانگین ۷۹ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
در بین اقلام سفره خانوار، روغن نباتی با ۱۴۱ درصد افزایش رکورددار است. پس از آن هویج فرنگی با ۱۴۰ درصد، نوشابه با ۱۳۲ درصد، کره پاستوریزه با ۱۲۱ درصد، خامه با ۱۲۰ درصد، مرغ با ۱۱۹ درصد و نخود با ۱۱۲ درصد در رتبههای دوم تا هفتم قرار دارند.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، شیر با ۸۳ درصد، شیرینی با ۸۲ درصد، شکر ۸۱ درصد، برنج خارجی و کنسرو ماهی با ۷۹ درصد، ماهی قزلآلا، دوغ و تخممرغ هر کدام با ۷۷ درصد، پنیر ۷۴ درصد، قارچ ۷۱ درصد، چای خارجی ۶۹ درصد و لپه با ۶۷ درصد از جمله اقلامی هستند که در یک سال اخیر بیشترین افزایش قیمت را داشتهاند.