خطر از بیخ گوشمان رد شد؛ عبور خطرناک یک سیارک از کنار زمین
مرکز مطالعات اجسام نزدیک به زمین «ناسا» اعلام کرد که در ساعات اولیه صبح امروز چهارشنبه، سیارکی به نام «۲۰۱۳ WV۴۴» با طول ۹۱ متر و سرعت حیرتانگیز ۷.۳ مایل بر ثانیه به شکلی خطرناک از کنار کره زمین عبور کرد.
به گزارش مرکز مطالعات اجسام نزدیک به زمین ناسا، ساعت ۴ بامداد امروز به وقت ایران، صخره پرندهای که در ده سال گذشته توسط این سازمان ردیابی میشد، با فاصله ایمن ۳.۳ میلیون کیلومتری از کنار زمین عبور کرد که با توجه به ابعاد محدود منظومه شمسی، عبوری نزدیک به شمار میرود.
با در نظر گرفتن حرکات سیارکها در اطراف زمین و حملات سیارکی به این کره در سالهای قبل، ناسا و همتای اروپایی خود، آژانس فضایی اروپا، برای رصد کردن حرکات و فعالیتهای سیارکها در این محدوده برای کاهش خطرات احتمالی هزینه بسیار گزافی را متحمل میشوند.
ناسا به دنبال کشف راههای مقابله با یک سیارک بزرگ، سال گذشته سیستمی را آزمایش کرد که برای تغییر مسیر چنین جرمی طراحی شده بود. در این آزمایش، در ماموریت دارت (DART) ناسا یک فضاپیما را به یک سیارک غیرخطرناک دور از زمین کوبید و دادهها نشان داد که موفق شده مسیر سیارک را تغییر دهد و راه را برای مهندسان هموار کند تا بر روی پالایش سیستم کار کنند و آن را تا حد امکان بهینه کنند.