مصرف این غذا در دوران بارداری میتواند خطر ابتلا به اوتیسم را تا ۲۰ درصد کاهش دهد
دانشمندان یک غذای خاص را شناسایی کردهاند که اگر در دوران بارداری مصرف شود، میتواند خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان را کاهش دهد.
یک مطالعه جدید که توسط موسسه ملی بهداشت حمایت شده، نشان داد که مصرف ماهی حداقل یک بار در ماه در دوران بارداری، احتمال ابتلا به اوتیسم را ۲۰ درصد کاهش میدهد.
این تیم پیشنهاد داده است که مصرف ماهی در دوران بارداری میتواند خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان را کاهش داده و شانس بروز ویژگیهای مرتبط با اوتیسم در آنها را در آینده کمتر کند.
این احتمالاً به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا-۳ طبیعی و دیگر مواد مغذی مهم مانند ید، آهن و روی در ماهی است که برای رشد مغز، گفتار و شنوایی نوزاد ضروری هستند.
اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک ناتوانی رشدی است که میتواند شرایط گستردهای مانند مشکلات در برقراری ارتباط و تعامل اجتماعی با دیگران را شامل شود.
افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در درک ارتباطات کلامی و غیرکلامی، از جمله لحن صدا، زبان بدن و حالات چهره دیگران، مشکل داشته باشند.
دانشمندان هنوز نمیدانند چه چیزی باعث این اختلال میشود و درمانی برای آن پیدا نکردهاند، اما تشخیص زودهنگام برای کمک به کودکان برای زندگی بهتر ضروری است.
یک تیم از دانشمندان به رهبری دانشگاه درکسل نزدیک به ۴۰۰۰ زن را برای این تحقیق مورد بررسی قرار دادند.
مطابق با مطالعهای که در مجله «American Journal of Clinical Nutrition» منتشر شده، از شرکتکنندگان درباره مصرف ماهی و استفاده از مکملهای روغن ماهی پرسیده شد.
حدود ۱۳۷۷ زن گزارش دادند که در دوران بارداری اصلاً ماهی نخوردهاند.
با این حال، تیم تحقیقاتی همان ارتباط کاهش خطر ابتلا به اوتیسم را در مصرف مکملهای اسید چرب امگا-۳ مشاهده نکرد.
این مطالعه بیان کرد که دلایل متعددی ممکن است وجود داشته باشد که چرا مکملهای امگا-۳ به اندازه مصرف ماهی مفید نیستند. به تفاوتهای موجود در مقدار دریافت مستقیم این ماده مغذی از یک قرص در مقایسه با مصرف طبیعی ماهی اشاره شد.
تیم تحقیقاتی همچنین پیشنهاد داد که مکملها ممکن است حاوی افزودنیها یا آلایندههایی باشند که در ماهی وجود ندارند، یا ممکن است نقش دیگر مواد مغذی مفید در ماهی، مانند سلنیوم، ید، آهن یا ویتامین D، به تنهایی یا در ترکیب با امگا-۳، موثر باشد.
اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) همچنین اعلام کرده است که شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد مصرف ماهی در دوران بارداری مزایای سلامتی دیگری نیز دارد.
این مزایا شامل بهبود سلامت قلب و استخوانها، کاهش خطر اضافهوزن یا چاقی در کودک، و کاهش خطر ابتلا به سرطانهای روده بزرگ و راستروده است.
به زنان باردار توصیه میشود که هر هفته بین هشت تا ۱۲ اونس ماهی، یا دو تا سه وعده، مصرف کنند تا به رشد جنین کمک شود.
با این حال، محققان دریافتند که ۲۵ درصد از زنان در دوران بارداری هیچ ماهی نمیخورند و ۶۵ تا ۸۵ درصد گزارش دادهاند که مکملهای امگا-۳ مصرف نمیکنند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هشدار داده است که در حالی که ماهی بخش مهمی از رژیم غذایی است، زنان باید مطمئن شوند که میزان مصرف غذاهای دریایی با محتوای جیوه بالا را در دوران بارداری محدود کنند.
مقادیر بالای جیوه میتواند در ماهی شمشیر، کوسه، صدف خام و ماهیهای دودی یا نمکسود شده یافت شود.
قرار گرفتن در معرض جیوه میتواند به مغز و سیستم عصبی جنین آسیب جدی وارد کرده و منجر به مشکلات یادگیری و کاهش شنوایی شود.