امارات در اکسپو: سفری که قبل از اتحادیه آغاز شد

امارات متحده عربی ۵۵ سال پس از اولین حضور خود، به قلب ژاپن بازگشت تا در اکسپو ۲۰۲۵ اوزاکا-کانسای حضوری برجسته داشته باشد.
این مشارکت بر اساس اولین مشارکت ابوظبی در سال ۱۹۷۰ در اوزاکا، یک سال قبل از تأسیس اتحادیه، بر تعهد پایدار امارات متحده عربی به گفتگو، پایداری و نوآوری جهانی تأکید میکند.
از زمین تا اتر
غرفه ملی امارات متحده عربی با موضوع «از زمین تا اتر» درهای خود را به روی جهان در اکسپو اوزاکا ۲۰۲۵ باز میکند و داستانی الهامبخش از ملتی را به همراه دارد که رویاها را به دستاوردهای ملموس تبدیل کرده و ریشههای عمیق فرهنگی خود را به افقهای فضایی گسترده گسترش داده است.
این پاویون نشاندهنده تعهد امارات متحده عربی به آینده با تمرکز بر پایداری، مراقبتهای بهداشتی و نوآوری در بخشهای مختلف است.
بهبود زندگی
در منطقه افزایش زندگی، غرفه امارات متحده عربی تجربه حس فریبندهای را در سه ایستگاه اصلی با موضوع «رویاپردازان به دست آمده» ارائه میدهد.
این ایستگاهها داستانهای موفقیتآمیز الهامبخش چهرههای اماراتی و بینالمللی را به نمایش میگذارند که نشان خود را در بخشهای حیاتی، از اکتشاف فضا گرفته تا فناوری پایدار و مراقبتهای بهداشتی آینده، بر جای گذاشتهاند.
ایستگاه فناوری پایدار
در ایستگاه فناوری پایدار، چهرههای اماراتی و بینالمللی در خط مقدم تلاشها برای دستیابی به جهانی پایدار ایستادهاند. از جمله دکتر نوال الحسنی، نماینده دائم امارات متحده عربی در آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA)، مبتکر محیطزیست یوسف بن سعید اللوثه، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Lootah Biofuels، و مهندس مریم المزروعی از مصدر هستند.
این ایستگاه همچنین شامل دو نوآور مریم حسنی و هایک واسیلیان، بنیانگذاران انرژی هیدروبادی، و همچنین دانشمندان هوش مصنوعی مارتین تاکاس و سامیول هوروث از دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید است.
ایستگاه بهداشت و درمان
ایستگاه مراقبتهای بهداشتی نقش امارات متحده عربی را در نوآوری پزشکی برجسته میکند و چهرههای پیشگامی مانند دکتر فاطمه الکعبی، مدیر اجرایی برنامه پیوند مغز استخوان در مرکز سلولهای بنیادی ابوظبی را نشان میدهد. مبتکر علی اللقانی، بنیانگذار پروژه «دکتر ربات» و دکتر حبیبه الصفر، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه خلیفه.
این ایستگاه همچنین شامل محققان بینالمللی مانند Ken-Ichiro از دانشگاه نیویورک است که در زمینه زیستشناسی و مهندسی زیستی تخصص دارد.
ایستگاه فضایی
از جمله برجستهترین ایستگاهها میتوان به ایستگاه اکتشاف فضایی به رهبری دکتر سلطان النیادی، وزیر امور جوانان و یکی از فضانوردان اماراتی اشاره کرد.
گروهی از استعدادهای جوان در بخش فضایی از جمله محسن العوضی، مدیر مأموریت های فضایی در آژانس فضایی امارات، نورا المتروشی، اولین زن فضانورد اماراتی و موزا الملا، دانشجوی دکترا در دانشگاه هاروارد و متخصص در نجوم و اخترفیزیک، به او ملحق خواهند شد.
سابقه طولانی مشارکت
امارات متحده عربی از زمان اولین حضور خود در اکسپو اوزاکا در سال ۱۹۷۰، مشتاق بوده تا اثر خود را در هر دوره از نمایشگاه جهانی به جا بگذارد.
شرکت آن در اکسپوی سویل ۱۹۹۲، پس از تأسیس اتحادیه، اولین حضور رسمی زیر پرچم این ایالت بود و به دنبال آن یک شرکت برجسته در نمایشگاه لیسبون ۱۹۹۸ بود.
هانوفر ۲۰۰۰
در نمایشگاه اکسپو ۲۰۰۰ هانوفر، پاویون امارات به عنوان یکی از ۱۰ غرفه برتر انتخاب شد. این غرفه که به شکل قلعه معروف الجاهیلی طراحی شده است، مطابق با موضوع اکسپو برای آن نسخه، مشارکت بین بشریت، طبیعت و فناوری را منعکس میکند.
ساراگوسا ۲۰۰۸
در اکسپو ساراگوسا ۲۰۰۸، غرفه امارات متحده عربی جایزه طلا را در بین ۱۲۰ کشور به دلیل استفاده فوقالعاده از فناوری تعاملی برای ارائه داستان امارات متحده عربی، با تمرکز بر مدیریت پایدار آب، در هماهنگی کامل با موضوع نمایشگاه آب و توسعه پایدار دریافت کرد.
شانگهای ۲۰۱۰
در اکسپو شانگهای ۲۰۱۰، غرفه امارات به شکل تپههای شنی غول پیکر طراحی شد که منعکسکننده چشمانداز بیابانی این کشور است. این غرفه چندین جایزه معتبر معماری را به ارمغان آورد و توجه میلیونها بازدیدکننده را به خود جلب کرد.
ئوسو ۲۰۱۲
در کره جنوبی، غرفه امارات متحده عربی در اکسپو ئوسو ۲۰۱۲ مدال نقره «رده اول» را به خاطر نمایش برجسته خود از تعهد این کشور به حفاظت از محیطزیست دریایی تحت عنوان اقیانوسها و سواحل زنده به دست آورد.
میلان ۲۰۱۵
امارات متحده عربی با بزرگترین پاویون خود در اکسپو میلان ۲۰۱۵ شرکت کرد و تلاشهای خود را در امنیت غذایی و انرژی پاک به نمایش گذاشت. این غرفه برنده جایزه بهترین طراحی خارجی شد و کشور پرچم اکسپو را در طول نمایشگاه دریافت کرد و این نشاندهنده میزبانی دبی از اکسپو ۲۰۲۰ بود.
آستانه و پکن
در اکسپو ۲۰۱۷ آستانه، امارات پروژههای انرژی آینده خود را به نمایش گذاشت، در حالی که پاویون آن در اکسپو ۲۰۱۹ پکن بر میراث شیخ زاید در کشاورزی و محیطزیست متمرکز بود. این غرفه ۱۸۵۰ متر مربع وسعت داشت که ۸۰ درصد آن یک باغ سبز بود که مظهر چشمانداز زیستمحیطی امارات متحده عربی بود.
اکسپو ۲۰۲۰ دبی
اکسپو ۲۰۲۰ دبی به عنوان اولین اکسپوی جهانی که در منطقه خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا برگزار شد، نقطه عطفی تاریخی را رقم زد و متضمن تعهد امارات متحده عربی برای ساختن آیندهای روشنتر برای بشریت و تحریک همکاریهای بینالمللی در همه سطوح است.
این رویداد جهانی شاهد مشارکت بیسابقهای از ۱۹۲ کشور بود که همگی از مزایای ملموس این نمایشگاه در زمینههای تجاری، امضای مشارکتهای اقتصادی و ارتقای اعتبار بینالمللی و موافقتنامههای تبادل فرهنگی که به تقویت دیپلماسی و همکاریهای چندجانبه کمک کرد، قدردانی کردند.
شرکتکنندگان تاکید کردند که اکسپو ۲۰۲۰ دبی به ایجاد یک مدل جدید برای نمایشگاههای بینالمللی، ترکیب نوآوریها و تجربیات فرهنگی با چشماندازهای آیندهنگر کمک کرده است، و با تاثیر جهانی خود به این رویداد شخصیتی استثنایی بخشیده و موقعیت امارات متحده عربی را به عنوان یک مرکز جهانی برای نوآوری، گشودگی و ارتباط بین مردم افزایش داده است.