تشویق مراکش و ترویج فرهنگ آمازیغ؛ دو هدفی که به سفر ۵ ماههای جذاب منجر شد
اسکای نیوز عربی نوشت: عبدالله الصدیق مراکشی هواداری است که به عشق تیم ملی فوتبال کشورش و حس غرور به فرهنگ و هویت آمازیغ، با ماشین شخصی خود، از مراکش به ساحل عاج سفر کرد.
عبدالله از شهر آگادیر در جنوب مراکش به سمت ساحل عاج حرکت کرد و از ۴ کشور آفریقایی موریتانی، سنگال، گامبیا و مالی عبور کرد تا در شهر عاج سن پدرو توقف کند.
سفر عبدالله به سن پدرو که میزبان بازیهای مراکش در اولین دور از جام ملتهای آفریقا ۲۰۲۳ است، یک هدف دوگانه دارد: حمایت از شیرهای اطلس از یک سو و معرفی فرهنگ و زبان آمازیغ در کشورهایی که از آنها بازدید میکند از سوی دیگر.
این هوادار فوتبال مراکشی قبلاً در رویدادها و مسابقات ورزشی بینالمللی و قارهای از جمله جام جهانی «روسیه ۲۰۱۸»، «قطر ۲۰۲۲»، جام ملتهای آفریقا در گابن ۲۰۱۷ و مصر ۲۰۱۹ شرکت کرده است.
رویایی که به حقیقت پیوست
عبدالله سوار بر خودروی قرمز رنگی که با عکسهای ستارههای تیم ملی مراکش مزین شده و مخصوص سفر جدیدش آماده کرده بود، عازم ماجراجویی خود در جنگلهای آفریقا شد، سفری که ۵ ماه طول کشید تا به ایستگاه آخر خود در کوتدی ساحل عاج برسد.
سفر زمینی از مراکش به ساحل عاج به منظور تشویق تیم ملی مراکش در فینال جام ملتهای آفریقا و معرفی فرهنگ و هویت آمازیغ در کشورهای ترانزیت، آرزویی بود که عبدالله سالها در سر داشت که به لطف عزم راسخش، سرانجام توانست به آن دست یابد.
عبدالله به اسکای نیوز عربی میگوید که ایده سفر با ماشین برای شرکت در یک رویداد ورزشی بینالمللی که مراکش در آن شرکت میکند به سال ۲۰۱۸ برمیگردد که او در جام جهانی روسیه شرکت کرد، اما موانعی که برای دریافت ویزای شینگن وجود داشت تلاشهای او را ناکام گذاشت و رویایش را به تعویق انداخت.
آشنایی با فرهنگ آمازیغ
این هوادار مراکشی در تلاش است تا فرصت را غنیمت شمرده و یک رویداد بزرگ ورزشی را برای معرفی فرهنگ آمازیغ که یکی از مولفههای اصلی هویت مراکشی به شمار میرود، برگزار کند.
عبدالله در طول سفرهای خود برای حضور در این رویداد ورزشی قارهای، با اهدای هدایایی از کتابهایی در مورد تاریخ و فرهنگ آمازیغ به کتابخانههای ملی کشورهایی که بازدید میکند، میخواهد ابتکار عمل خود را با ترکیب مفید و لذتبخش مؤثرتر کند.
وی معرفی فرهنگ آمازیغ در کشورهایی که در آن توقف کرده را یک وظیفه میداند و بر این باور است که ضمن تلاش برای راهاندازی ابتکارات جدید و بدیع در این راستا، باید این تجربه را در آینده به کشورهای دیگر نیز گسترش داد.
این مسافر مراکشی تأیید میکند که او نه تنها کتاب توزیع کرده است، بلکه از موسیقی آمازیغ که به دلیل عمق اشعار و تنوع ریتمهایش متمایز است، به عنوان یکی از مهمترین دریچههایی که میتوان از طریق آن با این فرهنگ غنی آشنا شد، استفاده کرد.
ابتکار پای آفریقا
عبدالله در طول سفر خود به کشورهای آفریقایی، ابتکاری به نام «پای آفریقا» را رهبری کرد که هدف آن تشویق کودکان به تحصیل به موازات بازی فوتبال و ترغیب آنها به ترکیب آموزش و ورزش است.
او میگوید در کشورهایی که از آنها عبور کرده، علاقه زیادی به بازدید از تعدادی از مدارس در مناطق دور افتاده با هدف توزیع فوتبال برای کودکانی که علاقه زیادی به این بازی دارند، داشته است.
او تاکید میکند که پیام او این است که از کودکان بخواهد به درسهای خود توجه کنند و در عین حال به رویاهای خود چسبیده و با همه مشکلات بدون توجه به اندازه آنها روبرو شوند که ممکن است برخی از آنها را در برابر ترک تحصیل آسیبپذیر کند.
سختیهای راه
مسیر این هوادار مراکشی به ساحل عاج نه پر از گل رز بود و نه بدون مشکل. او تایید میکند که اولین چالشی که با آن روبرو بوده مسیرها و جادههای دشوار برخی از کشورهای آفریقایی بوده که از آن عبور کرده است.
این هوادار مراکشی تاکید میکند که این موضوع در میان غرش کامیونهای غولپیکر که جادههای طولانی را در انحصار خود دارند و مملو از کالا هستند، نیاز به احتیاط زیادی دارد.
دشواریها و مشکلاتی که در مسیر وجود داشت، عبدالله را وادار کرده تا قبل از تصمیمگیری برای بازگشت دوباره از راهی که آمده، پس از پایان مسابقات فوتبال قارهای در ۱۱ فوریه، به دقت فکر کند.