پایان همهگیری کرونا با پایان سال ۲۰۲۲؛ از آرزو تا واقعیت
شاید پایان سال ۲۰۲۲ پایانی نباشد که به همهگیری کرونا خاتمه بدهد اما از آغاز این سال تاکنون رخدادهای مثبت و قابل توجهی در زمینه کنترل و مهار همهگیری در جهان رخ داده است که نشان میدهد احتمالا کووید-۱۹ با آغاز سال جدید فروکش کند.
از آغاز سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۲۲ کشورهای ۷ قاره ظهور کرونا و گسترش سویههای جدید از لامبدا و دلتا گرفته تا اُمیکرون را تجربه کردند.
تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به کرونا (کووید -۱۹) از سوی سازمان جهانی بهداشت نشانمیدهد که سال ۲۰۲۲ میتواند سال پایان «مرحله اضطراری همهگیری کرونا» در جهان باشد.
در عین حال این سازمان هشدار داد که سویه امیکرون که به طور قابل توجهی از سویه دلتا قابل انتقال تر است و به دلیل شدت انتقال، همچنان باعث مرگ و میر قابل توجهی نیز در جهان می شود، هنوز هم به طور گسترده در سراسر جهان در گردش است.
روز جمعه (۲ دسامبر)، «تدورس آدهانوم»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری گفته بود: «: ما بسیار به پایان مرحله اضطراری همه گیری کرونا نزدیکتر هستیم اما هنوز به طور کامل به آن نرسیدهایم.
آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در جهان
آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۲۸ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته است، اندکی کاهش یافته است با این حال این بیماری همچنان جان افراد در جهان را میگیرد.
اکنون با گذشت سه سال از شیوع کرونا در دنیا، مجموع مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان تاکنون به ۶۵۳ میلیون و ۸۹۵ هزار و ۱۶۲ نفر رسیده است.
فوتیهای ناشی از کرونا در جهان نیز به تعداد شش میلیون و ۶۵۸ هزار و ۹۳۹ نفر رسیده است. آمار بهبودیافتگان نیز به ۶۲۹ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۱۰ نفر رسیده است.
ایالات متحده آمریکا، هند، فرانسه و آلمان بالاترین رقم مبتلایان و فوتیهای کرونا را ثبت کرده اند.
- آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در ایران
بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی «worldometer»، تا لحظه تهیه این گزارش، تعداد مبتلایان به کرونا در ایران به هفت میلیون و ۵۶۰ هزار و ۱۶۲ نفر رسیده است.
«ورلد مترز» آمار کلی فوتیهای مرتبط با کرونا در این کشور را ۱۴۴ هزار و ۶۵۸ نفر گزارش داده است.
- آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در افغانستان
پایگاه اطلاعاتی «ورلد مترز»، آمار کلی مبتلایان کرونا در افغانستان را ۲۰۶ هزار و ۶۰۳ نفر، آمار کلی فوتیهای مرتبط با کرونا را ۷ هزار و ۸۳۹ نفر گزارش داده است.
این البته آمار رسمی کشورهاست و بسیاری از کارشناسان میزان واقعی آن در ایران و افغانستان را بیشتر میدانند.
کاهش یا لغو تدریجی محدودیتهای کرونایی در کشورهای جهان به روایت تصویر
«کرونا» ویروسی است که دسامبر ۲۰۱۹ برای اولین بار در ووهان چین شناسایی شد و به همین علت نام کووید-۱۹ را برای بیماری آن انتخاب کردند و سه ماه بعد در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ از سوی سازمان بهداشت جهانی برای آن اعلام «همهگیری جهانی» شد.
این ویروس در سالهای اخیر در همه کشورهای جهان ترس و نگرانی را حاکم کرد و تاثیر خود را در تمام ابعاد زندگی فردی، اجتماعی، مناسبات سیاسی، فعالیتهای اقتصادی، ورزشی و مراودات انسانی گذاشت.
اما از ابتدای ژوئن سال ۲۰۲۲ میلادی، بسیاری از کشورهای جهان روند کاهش محدودیتها و حذف تدریجی آنها را کلید زدهاند. در ادامه به برخی این کشورها اشاره میکنیم
امارات متحده عربی
عربستان سعودی
سوئد
بریتانیا
آلمان
اسپانیا
هند
ایران
با وجود این همه مرگ و گرفتاری با کووید- ۱۹، این روزها ویروسشناسان و متخصصان حوزه کرونا و حتی سازمان جهانی بهداشت، مطالبی مبنی بر احتمال پایان همهگیری این ویروس و تبدیل شدن آن به یک بیماری فصلی بیان میکنند؛ موضوعی که آرزو داریم به واقعیت بپیوندد