انگلیسیها عمیقترین معدن اروپا را به باتری گرانشی تبدیل میکنند
یک شرکت انگلیسی قصد دارد عمیقترین معدن اروپا را که زمانی مرکز تولید روی و مس بود، به اولین باتری گرانشی که انرژی تجدیدپذیر را ذخیره و آن را در صورت تقاضا به شبکه عرضه خواهد کرد تبدیل کند.
شرکت ذخیره انرژی Gravitricity مستقر در بریتانیا قرار است پروژه تبدیل عمیقترین معدن اروپا به اولین باتری مبتنی بر گرانش را به زودی آغاز کند.
این معدن با عمق ۱۴۴۴ متر در ۴۵۰ کیلومتری شمال هلسینکی پایتخت فنلاند، متعلق به شرکت کانادایی First Quantum Minerals است.
هنریک کیوینیمی، مدیر عامل شرکت توسعه محلی Callio Pyhäjärvi در اینباره میگوید: ما میتوانیم از بهترین شبکه برق منطقه و تحول در بازار انرژی استفاده کنیم.
شرکت گریوتریتیسی مستقر در ادینبرو، با توسعه گریواستور که یک سیستم مبتنی بر گرانش بوده و میتواند به عنوان باتری برای ذخیره انرژی اضافی از منابع تجدیدپذیر عمل کند، در یک روز آفتابی یا بادخیز، زمانی که مزارع خورشیدی یا بادی انرژی بیشتری نسبت به نیاز تولید میکنند، میتواند وزنههایی را که در ستونهای از کار افتاده معدن قرار میگیرند را برای ذخیره انرژی بالا ببرد.
گریواستور در هنگام ایجاد تقاضا، وزنهها را رها کرده تا انرژی آزاد شود و ژنراتورهای برق فعال شوند. بسته به نیاز، وزنهها را میتوان به آرامی در یک رهایش کوتاه رها کرد تا نیاز به انرژی را به اندازه مورد نیاز تامین کند.
وبسایت این شرکت اعلام کرده که گریوتریتیسی روی شناسایی معادن در کشورهای دیگر مانند جمهوری چک، آلمان و هند نیز کار کرده است.
مارتین رایت، رئیس اجرایی شرکت گریوتریتیسی میگوید: این پروژه در مقیاس کامل مسیری را برای سایر پروژههای تجاری فراهم میکند و به راهحل ما اجازه میدهد تا در معادن تعطیل شده بکار گرفته شود و آینده بالقوهای را برای معادنی که به پایان عمرشان نزدیک میشوند، ارائه دهد.
این فناوری از نظر کارایی و هزینه، بهتر از باتریهای لیتیوم یونی است. باتریهای لیتیوم یونی اغلب از مشکلات ناشی از تلفات انرژی رنج میبرند، اما باتریهای مبتنی بر گرانش اینطور نیستند. ضمن اینکه استقرار و کارکرد این سیستم بسیار ارزانتر است و به تعداد محدودی از چرخهها یا سالها برای ذخیرهسازی انرژی محدود نمیشود.