پارلمان اروپا خواستار بررسی درخواستهای رد شده پناهندگی افغانها شد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه، ۲۵ شهریور، با ابراز نگرانی از موارد نقض حقوق بشر در افغانستان، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست که درخواستهای پناهندگی افغانها را بررسی کنند.
این نهاد همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است که افغانها را زیر هیچ شرایطی به گونه اجباری به افغانستان نفرستند.
این خواست پارلمان اروپا روز گذشته طی یک قطعنامه مطرح شده که با ۵۳۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۵۰ رأی ممتنع تصویب شد.
در بخشی از این قطعنامه، پارلمان اروپا خواستار افزایش کمکهای بشردوستانه به افغانستان، کمک به افرادی که «زیر تهدیدهای جدی» در این کشور هستند، و روی دست گرفتن برنامه ویزای ویژه برای زنان افغان شد.
این نهاد از کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین خواست که در تخلیه شهروندان اروپایی و افغانهای زیر تهدید از افغانستان کمک کنند.
در همین حال، پارلمان اروپا از گزارشهایی در مورد نقض حقوق بشری، از جمله اعدام، سربازگیری کودکان، سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز و محدود شدن حقوق بشری، به ویژه حقوق زنان در افغانستان، ابراز نگرانی کردهاند.
پارلمان اروپا هچنین تاکید کرد که در حال حاضر شرایط برای به رسمیت شناختن طالبان که به گفته این نهاد، «در حال حاضر دستآوردهای ۲۰ ساله را از بین میبرند»، فراهم نیست.
حذف بخش پیشنهادی درباره احمد مسعود
با وجود اینکه ۲۰ نماینده پارلمان اتحادیه اروپا خواستار دعوت از احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان شده بودند اما در قطعنامه نهایی این بخش حذف شد.
به گزارش یورونیوز به نقل از دفتر پتراس اوشتراویچوس، نماینده اهل لیتوانی پارلمان اروپا که ریاست هیات روابط با افغانستان را نیز برعهده دارد، این قطعنامه متنی درباره آقای مسعود ندارد. این در حالی است که در پیشنویس قطعنامه که به امضای ۲۰ نفر از اعضای پارلمان از جمله آقای اوشتراویچوس رسیده بود، از اتحادیه اروپا خواسته شده بود تا احمد مسعود را به جلسهای در شورا و پارلمان اروپا دعوت کنند.
با این حال، دفتر آقای اوشتراویچوس تصریح کرد که نخستین دعوت از آقای مسعود به پارلمان اروپا از طرف هیات این پارلمان برای روابط افغانستان انجام میشود و او برای شرکت در جلسه هیات دعوت میشود.