خروج| جنجال جدید ابراهیم حاتمیکیا
فیلم خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا در پردیس سینمایی ملت برای اهالی رسانه به نمایش درآمد
فیلم خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا در پردیس سینمایی ملت برای اهالی رسانه به نمایش درآمد. فیلم جدید حاتمی کیا به اتفاقی واقعی و البته پرحاشیه پرداخته بود و پر از اشارهها و طعنههایی علیه دولت ایران بود. ابراهیم حاتمیکیا اما طبق روال این چند سال اخیر به انتقادهای تند و تیز از همه چیز و همه کس پرداخت.
نشست خبری فیلم سینمایی «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا از آثار حاضر در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر عصر ۱۸ بهمنماه در پردیس ملت برگزار شد.
ابراهیم حاتمیکیا کارگردان، فرامرز قریبیان، سام قریبیان، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا و پانتهآ پناهیها بازیگران، حبیب والینژاد تهیهکننده، کارن همایونفر آهنگساز و دیگر عوامل فنی فیلم در این نشست حضور داشتند.
داستان فیلم
این فیلم داستان گروهی از کشاورزان روستایی را روایت میکند که شرکت سهامی آب، هنگام تخلیه سد آب شور به اشتباه آب را روانه زمینهای کشاورزی آنها میکند و باعث خرابی تمامی محصولات آنها میگردد. آنها پس از آن که از طریق مسئولین سد، دهیار، بخشدار و امام جمعه موفق به حل مشکلشان نمیشوند، تصمیم میگیرند که نزد رئیسجمهور بروند و مشکلشان را با او در میان بگذارند. این گروه با تراکتور از روستای خود به سمت تهران عازم میشوند و طولی نمیکشد که خبر سفر آنها در تمام رسانهها پخش میشود و این موضوع باعث ایجاد محبوبیت و مشکلاتی برای آنها میگردد.
فضای جنجالی فیلم
بیستمین فیلم بلند حاتمیکیا، با وجود آنکه در سکوت خبری ساخته شد، همانند آثار پیشین او از ابتدای رونمایی با حاشیههایی همراه شد. علی زادمهر خبرنگار و منتقد هنرى بر این باور است که حاتمیکیا در این فیلم تلاش دارد که نشان بدهد که رئیس همه موفقیتها و مشکلات در کشور، رئیسجمهور است و به صورت عمدی نیز با نشانهگذاریهایی میخواهد بگوید منظورش حسن روحانی، رئیسجمهور فعلی است اما به صورت جدی به نقد او نمیپردازد بلکه بیشتر به نقد اطرافیان رئیسجمهور و کارگزاران او از فرمانداران منطقه تا شناختهترین مشاور او میپردازد و میخواهد نشان دهد این اطرافیان رئیسجمهور هستند که نمیخواهد صدای مردم به او برسد.
انتقادهای شدید از فیلم و پاسخ حاتمیکیا به آن
محمدرضا زائری، سردبیر سابق همشهری، در نخستین روز جشنواره فیلم فجر، ضمن تمجید از فیلم، نسبت به تنگنظریهای احتمالی ابراز نگرانی کرد. در پنجمین روز جشنواره، مصطفی فقیهی، مدیرمسئول سابق انتخاب، با انتقاد از شمایل رئیسجمهور در این فیلم، خروج را یک بیانیه سیاسی علیه حسن روحانی دانسته و فیلم را متهم به بیتدبیر خواندن نظام ایران کردهاست.
دو روز بعد این انتقادها با واکنش تند حاتمیکیا در نشست خبری فیلم رو بهرو شد و انتقادهای روزهای اخیر را «زبان بیحیایی» نامید که با ادامه یافتن تنش بین او و خبرنگاران، نظم نشست نیز بهم خورد.