فائزه هاشمی: اگر جای مسئولان بودم «قانون حجاب» را لغو میکردم
فائزه هاشمی با اشاره به اینکه قانون حجاب در ایران مقبولیت خود را از دست داده است، گفت: « اگر جای مسئولان بودم قانون حجاب را لغو میکردم.»
براساس گزارش رسانههای داخلی ایران، فائزه هاشمی رفسنجانی، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده سابق مجلس این کشور، روز سهشنبه ( ۲۸ تیر) در مصاحبهای با اشاره به نظرسنجیهایی که در سازمانهای دولتی ایران انجام شده است، گفت: «طبق نظرسنجیهای دولتی و همچنین پژوهش شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۷۰ درصد مردم مخالف حجاب اجباریاند.»
فائزه هاشمی افزود: «قانون حجاب مقبولیتش را از دست داد مثل قانون مربوط به ماهواره که قبلا مقبولیتش از دست رفته بود.»
وی در ادامه گفت: «قانون باید مشروعیت و مقبولیت داشته باشد و باید جامع و مانع باشد، یعنی همه را شامل باشد و مانع تفسیرهای سلیقهای و شخصی شود؛ چون الان میبینیم هر مسئولی با هر تفسیری هر جوری دلش بخواهد حرف میزند و رفتار میکند. تعدادی از آتشبهاختیارها هر کاری میکنند و تعدادی هم افراد جامعه را تحریک و در مقابل زنها قرار میدهند.»
وی در پایان همچنین گفته است: «سالهاست از روشهای ایجاد تهدید و وحشت استفاده میکنیم. چرا باید اجازه دهیم که حکومت اسلامی که میتوانیم خیلی بهتر از این باشیم چنین اتهامات تروریستیای به ما وارد شود؟اگر جای مسئولان بودم و میخواستم به دین عزت بدهم و دین را گسترش دهم، قانون حجاب را لغو میکردم و آزاد می گذاشتم و مطمنم دین تقویت می شود و جامعه برعکس عمل می کند.»
در چند روز اخیر، ویدیوها از خشونت نیروهای گشت ارشاد با زنان به اتهام «بدحجابی» و همچنین، برخوردهای خشونتآمیز برخی زنان و مردان با زنان در خیابانها و حتی در اتوبوس به دلیل رعایت نکردن حجاب منتشر شدهاند.
با آغاز کار دولت «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران، شهرهای ایران شاهد بازگشت فعالیت نیرویهای انتظامی این کشور به صورت گسترده، از جمله نیروهای امر به معروف و نهی از منکر، هستند که در خیابانهای شلوغ به ویژه شهرهای بزرگ از جمله تهران، مشهد و تبریز مستقر شدهاند.
در روزهای اخیر نیز ، ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور داده است مصوبه سال ۱۳۸۴ درباره عفاف و حجاب را اجرا کنند تا جلوی «بدحجابی در ایران» گرفته شود.
همچنین نیروهای انتظامی ایران در قبال آنچه «بدحجابی» دانسته میشود شدت عمل بیشتری نشان دادند و برخی دستگاههای حکومتی و دولتی بخصوص در مشهد به دنبال این بودهاند که ارائه خدمات عمومی به زنان «بدحجاب» قطع شود.
مسئله حجاب اجباری در ایران همواره یکی از چالشهای بزرگ زنان این کشور است؛ نتایج نظرسنجی اخیر مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری ایران نشان میدهد که نزدیک به ۸۰ درصد از مردم ایران مخالف با حجاب اجباری هستند.