دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر: جشنواره امسال برای داوران و در غیاب مردم برگزار میشود
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که به دلیل شیوع کرونا، فیلمها تنها برای هیئت داوران به نمایش درمیآید و حضور مردم در سالنهای سینما قطعا منتفی است.
سید محمدمهدی طباطبایینژاد دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر در نشستی مجازی به تشریح جزییات برگزاری این رویداد پرداخت.
سید محمدمهدی طباطبایینژاد افزود: بهواسطه همهگیری کرونا رویدادهای سینمایی در همه دنیا با چالشهای بسیاری همراه بود. ستاد جشنواره فجر هم مثل همه جای دنیا با این محدودیتها مواجه بود و رایزنیهای بسیاری درباره گزینههای پیش رو با فعالان حوزه سلامت و هنرمندان فعال سینما مطرح شد.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که به دلیل شیوع کرونا، فیلمها تنها برای هیئت داوران به نمایش درمیآید و حضور مردم در سالنهای سینما قطعا منتفی است.
محمدمهدی طباطبایینژاد، دبیر جشنواره، با بیان اینکه «سادهترین تصمیم» تعطیلی این رویداد بود، افزود پس از «جلسه با اهالی سینما» تصمیم بر این شد که جشنواره را «صرفا برای داوران در بخشهای مختلف برگزار کنیم».
آقای طباطبایینژاد گفت این تصمیم برای «رعایت سلامت همه» اتخاذ شده است، اما اگر وضعیت سلامت در تهران رو به بهبود برود، آثار برگزیده هیئت داوران در اولین فرصت برای «اهالی سینما و اصحاب رسانه» در صورت بهبود در سینماهای مردمی و با رعایت پروتکلها اکران شود.
طباطبایینژاد در این بخش درباره اصرار به برگزاری جشنواره در شرایط کرونایی گفت: جشنواره فجر آثار یکسال تولید شده سینمای ایران را در اختیار داوران قرار میدهد و داوران ۲۷ سیمرغ را در بخشهای مختلف به آثار اهدا خواهد کرد. جشنواره با حفظ اولویت سلامت سینماگران و مخاطبان برای هیات داوران برگزار میشود. گام دوم این است که اگر ما بر اساس پروتکلها، توانستیم فیلمها را برای سینماگران و رسانهها نمایش دهیم، آثار کاندیدا شده داوران را برای این طیف نمایش خواهیم داد. گام سوم این است که از ۱۲ بهمن با رعایت پروتکلها فیلمها را برای مردم هم نمایش دهیم.
اعلام این تصمیم از سوی مدیران جشنواره فیلم فجر، واکنش انتقادآمیز برخی کاربران شبکههای اجتماعی به ویژه سینماگران و اهالی رسانه را درپی داشته است.
وی درباره تعداد آثار حاضر گفت: پیشبینی ما برای بخش سودای سیمرغ بین ۴۰ تا ۵۰ فیلم متقاضی است که آمار دقیق آن بعد از تقاضای آثار اعلام میشود. براساس پروانههای ساخت مجموع فیلمها میتواند بین ۴۰ تا ۵۰ فیلم باشد.
بر اساس گزارشها، بودجه تخصیصیافته به برگزاری این جشنواره در حدود بیست میلیارد تومان برآورد شده است.
برخی از سینماگران و اهالی رسانه میگویند برگزاری جشنواره بدون حضور مردم «بیمعنی» است و نمایش فیلمها «صرفا برای داوران»، جز «ولخرجی مدیران» و اتلاف بودجه و تقسیم جوایز میان «خودیها» حاصلی برای سینمای ایران نخواهد داشت.