دولت ها فشار روانی کرونا را جدی بگیرند
سازمان جهانی بهداشت نسبت به پیامدهای پاندمی کرونا بر سلامت روان جوامع هشدار داده است.
سازمان جهانی بهداشت نسبت به پیامدهای پاندمی کرونا بر سلامت روان جوامع هشدار داده است.
به گزارش دویچه وله، کارشناسان بهداشت سازمان ملل متحد نگران تأثیر منفی پاندمی کرونا بر سلامت روان مردم هستند. آنها میگویند انزوا، ترس، احساس ناامنی و نگرانی از پیامدهای اقتصادی این پاندمی، استرسزا و برای سلامت روان خطرناک است.
کارشناسان سازمان ملل تأکید دارند که در شرایط فعلی کودکان و نوجوانان در شمار آسیبپذیرترین گروههای جامعه قرار دارند. آنها از دوستان خود جدا شدند، مدرسه نمیرود و با نهادهایی مسئول آموزش و مراقبتهای بهداشتی آنها ارتباط ندارند. کادر درمان هم که در هفتههای اخیر شاهد مرگهای بسیاری بودهاند تحت فشار روانی زیادی هستند.
دوورا کستل، مدیر بخش سلامت روان سازمان جهانی بهداشت گفت: باید آماده پذیرش تغییرات درازمدت در روابط اجتماعی باشیم.
وی اظهار داشت: احتمال بیماری روحی افراد در این شرایط بیشتر میشود و دولتها باید با تمرکز بیشتر روی موضوع، حفظ سلامت روانی جامعه را در شمار برنامههای خود برای کنترل بحران قرار دهند.
کستل معتقد است که دولتها باید سرمایهگذاری بیشتری در این زمینه انجام دهند و از شهروندان خود با اجرای برنامههای اضطراری مانند رواندرمانی از طریق تماسهای تلفنی تصویری پیشتیبانی کنند.
مدیر بخش سلامت روان سازمان جهانی بهداشت در مورد اثرات درازمدت بحران پیشرو میگوید: «پیشبینیهای مختلفی وجود دارد. اگر نگاهی به بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ بیاندازیم میبینیم که آمار خودکشی یا سوءمصرف مواد مخدر افزایش یافت. ما نمیخواهیم چنین تجربهای را تکرار کنیم و امیدواریم که دولتها درک کنند، وضعیت چقدر جدی است.»