حماس دفتر خود را از قطر خارج میکند؛ مقصد بعدی کجاست؟
روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال میگوید جنبش حماس قصد دارد دفتر خود را از قطر خارج کند و در این زمینه با حداقل دو کشور در منطقه برای انتقال رهبران سیاسی خود تماس گرفته است.
بر اساس این گزارش، این تحرکات پس از فشارهای واسطههای مصری و قطری بر حماس به منظور تسهیل شرایط مذاکره با اسرائیل صورت میگیرد.
این گزارش بیان میکند که مذاکرات بین حماس و اسرائیل دوباره به بنبست رسیده و هیچ نشانه یا احتمالی برای از سرگیری آنها در آینده نزدیک وجود ندارد. به علاوه، بیاعتمادی میان طرفین مذاکرهکننده در حال افزایش است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اخیرا در اظهاراتی تاکید کرد که اسرائیل "پیشرفت قابل توجهی" داشته است اما "حماس مانع اصلی برای دستیابی به توافقی است که میتواند منجر به پایان دادن به درگیریها در غزه و آزادی گروگانها شود.
وی افزود که اسرائیل پیشنهاداتی را ارائه داده که میتواند بسیاری از خواستههای حماس را برآورده سازد، اما این پیشنهادات تاکنون به توافقی منجر نشدهاند.
این در حالی است که میلر تأکید کرد که ایالات متحده همچنان در تلاش است تا به توافقی دست یابد که اجازه میدهد تا آتشبس حداقل شش هفتهای برقرار شود و امکان ورود بیشتر کمکهای بشردوستانه به غزه فراهم آید.
از سوی دیگر، حماس آخرین پیشنهاد برای رسیدن به توافق را رد کرده و اعلام کرده است که هرگونه توافق جدید در مورد گروگانها باید به جنگ در غزه پایان دهد و شامل خروج تمام نیروهای اسرائیلی از منطقه باشد.
پیشنهاد واسطهها شامل آزادی ۴۲ نفر از گروگانها در مقابل آزادی ۸۰۰ تا ۹۰۰ زندانی فلسطینی است که در اسرائیل نگهداری میشوند. همچنین پیشبینی شده است که روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ کامیون حامل کمکهای غذایی وارد غزه شود و آوارگان از شمال غزه به شهرهای خود بازگردند.