دستهای پشت پرده اقتصاد ایران را نابود کردهاند؛ دلار ۱۱۰ هزار تومانی تا شب عید
محمد هاشمی از مقامات سابق ایران ضمن تمجید از شیوههای مدیریتی رییسجمهور در اداره کشور که میتواند مبنای یک حکمرانی موفق باشد مدعی شد عدهای در پشت پرده کارشکنی میکنند که قطعا به اقتصاد کشور بیش از پیش لطمه میزند.
محمد هاشمی برادر رییسجمهور فقید اکبر هاشمی رفسنجانی در سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۲ ریاست صدا و سیما را برعهده داشت و در فاصله سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰ در دولتهای ششم و هفتم، بهعنوان معاون رئیسجمهور در امور اجرایی، فعالیت میکرد. وی در دوران نخستوزیری بنیصدر به عنوان معاون نخستوزیر مشغول بود و برای مدت ۱۵ سال، از ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
محمد هاشمی در گفتگویی با بیان اینکه شیوههای مدیریتی پزشکیان میتواند مبنای یک حکمرانی موفق باشد، گفت: متأسفانه مشاهده میشود که در همین روشهایی که پیشنهاد دادهاند، عدهای کارشکنی میکنند. تاحدیکه حتی موضوع استیضاح برخی وزرا را مطرح کردهاند. این امر نشان میدهد که در کشور، گروههایی وجود دارند که از وضعیت آشفته و ایجاد تنش سود میبرند.
او در ادامه عنوان کرد: مخالفان سیاستهای ایشان، امروز بیش از زمان آقای هاشمی فعال هستند. در زمان ریاستجمهوری آقای هاشمی، صداوسیما به طور علنی علیه دولت برنامهای نمیساخت، اما امروز این رسانه تنشهایی ایجاد میکند و حتی در برخی مواقع، دولت را به چالش میکشد.
امروز، باوجود تمام فشارها و مخالفتها، رهبری از دولت پزشکیان حمایت کردهاند. ایشان باید با چالشهای مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، مسائل سیاسی منطقهای، و بحرانهای بینالمللی مقابله کنند. از جمله این بحرانها، جنایات اسرائیل در فلسطین است. این اقدامات که در سالهای اخیر شدت یافتهاند، تأثیرات مخربی بر منطقه گذاشتهاند.
محمد هاشمی گفت: یکی از دستاوردهای مهم در دوران اخیر، موضوع برجام بود. اما پس از خروج ترامپ از برجام و اقدامات او برای لغو توافق، شرایط تغییر کرد. متأسفانه، جریانهایی در داخل کشور نیز همزمان با اقدامات ترامپ، رویکردهایی مشابه او اتخاذ کردند؛ برای مثال، در مجلس رفتارهایی مشاهده شد که با اقدامات ترامپ همسو به نظر میرسید.
هاشمی با انتقاد از شرایط اقتصادی عنوان کرد: در شرایط کنونی، مسائل اقتصادی بهشدت پیچیده و چالشبرانگیز شده است. پیشبینیها حاکی از آن است که ممکن است تا شب عید نرخ ارز به ۱۱۰ هزار تومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد. این شرایط نشاندهنده یک ناپایداری در اقتصاد است که نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف ازجمله آمریکا است.