افتتاح خط آهن هرات - خواف؛ اهمیت این مسیر ریلی برای افغانستان و ایران چیست؟
خط آهن خواف- هرات با حضور مسئولین بلندپایه ایران و افغانستان رسما افتتاح شد.
بر اساس گزارش رسانههای داخلی ایران و افغانستان، خط آهن خوافــهرات روز سهشنبه (۲۰ تیر) با حرکت اولین قطار باری از خواف در ایران به سمت هرات در غرب افغانستان، رسما افتتاح شد.
در مراسم افتتاح خط آهن خواف- هرات، « یعقوب علینظری»، استاندار خراسان رضوی اعلام کرد که افتتاح خط آهن بینالمللی خوافــهرات، حملونقل کالا میان افغانستان و ایران را تسهیل کرده و زمینه انتقال سریعتر کالاهای بازرگانان افغان به بندرهای جنوبی ایران و از آنجا به آبهای بینالمللی را نیز میسر خواهد کرد.
وی به خبرنگاران توضیح داد که ظرفیت فعلی این خط آهن سالانه حدود شش میلیون تن است و در حال حاضر از این خط تنها برای انتقال کالا استفاده میشود اما طرح حملونقل مسافران نیز در آینده آغاز خواهد شد.
در همین راستا، «ذبیحالله مجاهد»، سخنگوی دولت طالبان در این مراسم به خبرنگاران گفت: « این خط آهن تنها یک مسیر بازرگانی نیست و در کنار آن روابط دو کشور (ایران و افغانستان) را هم تقویت میکند.»
خط آهن خواف- هرات؛ پیوند دو کشور
خط آهن خوافــهرات برای اولین بار در سال ۱۳۹۹ افتتاح شد اما به دلیل مشکلات فنی و پارهای مسائل، حملونقل از طریق این خط آهن صورت نگرفت و طی دو سال سلطه طالبان نیز به این خط آهن خسارات زیادی وارد شد اما در یک سال گذشته دوباره بازسازی و رسما راهاندازی شد.
در اولین محموله انتقالی به افغانستان لوازم مربوط به امتداد خط راه آهن که بخشی از آن را دولت افغانستان تهیه و بخشی از آن را ایران آماده کرده بود، به هرات منتقل شد.
قرار است مسیر ۷۰ کیلومتری خط آهن از منطقه روزنک تا هرات نیز ظرف دو سال آینده ساخته شود و خط آهن تا خود شهر هرات امتداد پیدا کند.
اهمیت خط آهن هرات خواف برای هر دو کشور ایران و افغانستان
گفتنی است که پروژه ساخت این خط آهن از ایران در سال ۱۳۸۶ و در خاک افغانستان در سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود.