فعالان حقوق بشر: نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی به دو بار اعدام محکوم شد
فعالان حقوق بشر در ایران میگویند که نوید افکاری، کشتیگیر ۲۷ ساله و از بازداشت شدگان اعتراضات شیراز در تابستان دو سال پیش، به دو بار اعدام محکوم شده است.
فعالان حقوق بشر در ایران میگویند که نوید افکاری، کشتیگیر ۲۷ ساله و از بازداشت شدگان اعتراضات شیراز در تابستان دو سال پیش، به دو بار اعدام محکوم شده است.
طی ساعتهای گذشته شماری از کنشگران حقوق بشر و نیز مخالفان سیاسی در مورد اجرای احتمالی حکم اعدام ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف آن شدهاند. این در حالیست که گفته میشود اعاده دادرسی نیز رد شده و آقای افکاری «در نامهای» گفته تمامی اعترافات را تحت «شکنجه و بدرفتاری» انجام داده است.
آقای افکاری در زندان شیراز زندانی است و به جرم محاربه و همچنین قتل یک مامور امنیتی در جریان اعتراضات دو سال پیش در شیراز و فهرستی از اتهامات دیگر به دو بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
بر اساس گزارش هرانا، دو برادر دیگر آقای افکاری، وحید افکاری به ۵۴ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و حبیب افکاری به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدهاند.
اتهامهای رسمی علیه آقایان افکاری مشخص نیست و حتی صدور حکم اعدام نوید افکاری نیز تا کنون بازتاب خبری پیدا نکرده بود. با این حال آقای افکاری بهعنوان کشتیگیر نام ناشناختهای نیست و در فهرست سالهای گذشته رقابتهای عمومی کشتی کشور در فدراسیون کشتی ایران نیز حضور دارد.
هرانا همچنین نامهای از آقای نوید افکاری منتشر کرده که روی کاغذ زندان است و به نظر می آید که "شکواییه" او از "شکنجه و بدرفتاری" در طول "پنجاه روز بازداشت در اداره آگاهی" باشد.
او در این نامه نوشته همه اعترافات تحت "شکنجه روحی و جسمی" بوده و در حالیکه "روی صورتش پلاستیک کشیده بودند و او تا مرز خفگی و مرگ پیش رفته" مجبور به اقرار به "مطالب ساختگی و سراسر کذب" شده است.
هرانا میگوید که یکی از احکام اعدام نوید افکاری به تازگی در دیوان عالی کشور نیز تایید شده و پرونده این سه نفر بابت چند اتهام دیگر همچنان در دادگاه انقلاب شیراز در حال بررسی است.
گزارشها در مورد شکنجه برای اعترافگیری در ایران به کرات مطرح شده و بارها نیز با اعتراضات گسترده بینالمللی از جمله از سوی گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد روبهرو شدهاست.
صدور حکم اعدام برای نوید افکاری، واکنشها و اعتراضات مختلفی را در فضای مجازی ایجاد کرده و به بازتاب دوباره هشتگ اعدام نکنید، و نیز هشتگهای نوید افکاری و آزادشان کنید، انجامیده است.
اعتراضات سال ۹۷ به دنبال سقوط ارزش ریال، وضعیت نابسامان اقتصادی، افزایش روزانه قیمت ارزهای خارجی و سکه، تورم و مسائل دیگر آغاز شد و بهمانند سالهای گذشته به اعتراض گسترده علیه رژیم ایران و رهبران آن انجامید.