روزنامههای ایران درباره انتخابات مجلس چه نوشتند؟
از روز جمعه که انتخابات مجلس شورا و خبرگان در ایران برگزار شد، تحلیلگران و کارشناسان ایرانی نظرات متفاوتی در این باره داشتهاند، با این حال فصل مشترک تمامی این تحلیلها، بحث میزان مشارکت مردم و پیامدهای آن بوده است.
عباس حاجی نجاری، تحلیلگر ایرانی نزدیک به جناح حاکم ادعا میکند انتخابات اخیر مجلس ایران برجستهترین انتخابات در تاریخ ایران پس از انقلاب است چرا که ۲۵ میلیون ایرانی با وجود کمپینهای مختلف برای تحریم انتخابات، رای خود را در صندوق ریختند.
حاجی نجاری در مقالهای در روزنامه اصولگرای جوان افزود: مشارکت ۲۵ میلیونی مردم در این انتخابات موید این است که انقلاب اسلامی - در آستانه چهل و ششمین بهار خود - همچنان میتواند در راستای تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب با قدرت پیش برود.
این نویسنده ادامه داد: درک این ادعا زمانی میسر میشود که به شرایط اجتماعی و سیاسی کشور و تمرکز دشمنان بیرونی و مخالفان داخلی بر یک جنگ شناختی بیسابقه، با استفاده از همه ابزارهای رسانهای و فضای مجازی برای جلوگیری از مشارکت مردم نگاه کنیم.
این نویسنده خاطرنشان کرد: اصلاح طلبان نه تنها انتخابات را تحریم کردند، بلکه به مبارزه با آن پرداختند و از محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق، به دلیل عدم شرکت وی در انتخابات تجلیل کردند.
حاجی نجاری در پایان تاکید کرد: این مشارکت گسترده آثار راهبردی دارد که مهمترین آنها عبارتند از: تشکیل مجلس انقلابی، اعلام اعتماد مجدد مردم به حمایت از نظام اسلامی و ایجاد فرصت ارزشمند برای قوای سهگانه و سایر دستگاه های اجرایی و نهادهایی برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم.
با این حال روزنامه اصلاحطلب «ستاره صبح» میگوید تصرف اکثر کرسیهای مجلس توسط اصولگرایان تندرو خانه ملت را به مجلسی تندروتر تبدیل میکند.
ستاره صبح افزود: ورود افرادی مانند محمود نبویان، قاسم روانبخش، حمید رسایی و مهدی کوچکزاده، مجلس را تندروتر کرده و دستورکار آن را به سمت دخالت در مسائل سیاسی، روابط خارجی و مسائلی مانند حجاب و کنترل فضای مجازی سوق میدهد.
این روزنامه ادامه داد: این اولین بار است که محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران در انتخابات شرکت نکرده و لیست اصلاح طلبان جدا شده از جبهه اصلاحات هیچ کرسی مجلسی را اشغال نکرده است. حتی خود علی مطهری هم در منطقه تهران پیروز نشده و نامش در لیست ۶۰ نفر اول نبود.»
این روزنامه همچنین از ناکامی صادق آملی لاریجانی، محسن اسماعیلی و مصطفی پورمحمدی به مجلس خبرگان علیرغم نامزدی برای مناطق اصلی خود ابراز تعجب کرد.