اعدام در ایران؛ یک فعال سیاسی دوتابعیتی اعدام شد
قوه قضائیه ایران امروز (شنبه – ۱۶ اردیبهشت) از اجرای حکم اعدام حبیب فرجالله چعب، ، فعال سیاسی ایرانی سوئدی که ملقب به حبیب اسیود است، خبر داد.
قوه قضائیه ایران بیان کرد حبیب اسیود به اتهام «افساد فیالارض» و «سردستگی گروه حرکة النضال» اعدام شد.
روز یکشنبه (۲۱ اسفند ۱۴۰۱) حکم اعدام این فعال سیاسی به اتهام «افساد فیالارض از طریق سرکردگی گروه حرکة النضال و اجرای عملیاتهای تروریستی متعدد در استان خوزستان» در دیوان عالی تایید شده بود.
دیوان عالی اعلام کرده بود: «در لایحه فرجام خواهی وکیل، استدلالی که اساس دادنامه فرجام خواسته را مخدوش کند، ملاحظه نمیشود.»
حبیب فرجالله چعب، معروف به حبیب اسیود، دبیرکل گروه «النضال» از گروههای عرب اهوازی مخالف دولت ایران است.
او در سفری به استانبول در آبان ۱۳۹۹ و ساعاتی پس از ورود به ترکیه توسط یک باند قاچاق بینالمللی به رهبری «ناجی شریف زیندشتی» ربوده و از طریق مرز زمینی به نهادهای اطلاعاتی ایران تحویل داده شد.
در این میان، دادستانی استانبول کیفرخواست علیه ۱۲ نفر از مظنونان پرونده ربودن اسیود در خاک ترکیه صادر کرده و خواستار صدور محکومیت ۸ تا ۲۲ سال زندان علیه آنها شده است.
گروه النضال با رد اتهامات وارده به اسیود، کیفرخواست صادره علیه او را غیر معتبر دانسته بود.
گفتنی است جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز موسوم به «حرکة النضال»، گروه جداییخواه است که اعضای آن خواهان جدایی استان خوزستان از ایران هستند.
این گروه از سوی دولت ایران به عنوان گروهک تروریستی اعلام شدهاست.
هر ۶ ساعت یک اعدام در ایران
سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه درباره افزایش آمار اعدامها در ایران طی روزهای اخیر هشدار داد.
در گزارش این سازمان آمده است که دولت ایران دربازه زمانی ۵ تا ۱۵ اردیبهشت، هر شش ساعت یک نفر را اعدام کرده است.
این گزارش افزود طی این مدت، دستکم ۴۲ زندانی از جمله ۲۲ شهروند بلوچ و دو زن در زندانهای مختلف ایران اعدام شدهاند اما رسانههای داخل کشور تنها خبر مربوط به دو اعدام را اعلام کردهاند.
سازمان حقوق بشر ایران از از جامعه جهانی خواست تا نسبت به این موج فزاینده از اعدامها واکنشی فوری و مناسب نشان دهد.
محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، به تازگی اعلام کرده که بیشترین تاثیر اعدامهای اخیر در ایران بر روی ضعیفترین اقشار جامعه داشته است.
او همچنین با اشاره به اینکه هدف از اعدامها «ارعاب جامعه» است، گفت: «دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل و کشورهایی که بودجه پروژههای سازمان ملل را در ایران تامین میکنند، مسوولیت ویژهای در راستای متوقف کردن ماشین اعدام حکومت دارند.»
او از جامعه جهانی خواست به دولت ایران اجازه ندهد با سوءاستفاده از این همکاری، به اعدامها «مشروعیت» ببخشد.
بر اساس آمارهای سازمان حقوق بشر ایران، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا امروز دستکم ۱۹۵ نفر در زندانهای ایران اعدام شدهاند.