روند قانونی اداره ایران پس از «ابراهیم رئیسی» چه میشود؟ سخنگوی شورای نگهبان توضیح داد
هادی طحاننظیف سخنگوی شورای نگهبان درباره آینده و روند قانونی اداره ایران پس از درگذشت «ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهور این کشور در سانحه هوایی توضیحاتی داد.
در پی اعلام جانباختن ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران در سانحه هوایی، طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان این کشور صبح روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در گفتگو با شبکه دوم صدا وسیما اعلام کرد که «مطابق قانون اساسی معاون اول مسئولیتهای رییسجمهور را بر عهده خواهد داشت».
در حال حاضر محمد مخبر معاون اول ریاستجمهوری ایران است.
«محمد بن زاید» درگذشت رئیس جمهور ایران و همراهانش را تسلیت گفت
طحان نظیف در خصوص مسئولیت اداره کشور گفت: طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی معاون رئیس جمهور با موافقت رهبر، وظایف و اختیارات رئیس جمهور را بر عهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس قوه قضاییه، رئیس مجلس و معاون اول رئیسجمهور موظف هستند ترتیبی اتخاذ کنند تا حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که رئیسجمهور آینده برای چه مدت زمانی انتخاب خواهد شد، گفت: بر اساس قانون اساسی دوره ریاست جمهوری چهار ساله بوده و منتخب بعدی مردم برای دوره چهار ساله انتخاب خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: همه چیز بر مدار قانون پیگیری خواهد شد و طبق قانون اساسی هیچ خللی در امور مردم و کشور به وجود نخواهد آمد.
وی تاکید کرد: از دیروز که این اتفاق پیش آمد، موارد لازم به معاون اول رئیس جمهور گفته شد و اداره امور توسط ایشان انجام میشود و از دیروز این فرآیند آغاز شده است. موضوع فرایند حداکثر ۵۰ روزه برای برگزاری انتخابات تمهیداتی لازم را خواهد داشت و دستگاههای مختلف هماهنگی های لازم را انجام خواهند داد.
علی خامنهای رهبر ایران به مناسبت درگذشت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور این کشورو هیئت همراه وی پیامی صادر کرد که در بخشی از این پیام آمده است: جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.