افزایش قیمت آجیل در ایران به علت کاهش ۶۰ درصدی تولید
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران میگوید به دلیل ۶۰ درصد اُفت تولید قیمت آجیل و خشکبار در ماههای مرداد و شهریور به شدت افزایش یافت.
مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در ماههای شهریور و مهر تجار کشورهای اطراف به ویژه افغانستان، امارات، پاکستان و عراق آجیل را از کشور ما خریداری کردند و به این دلیل قیمت آجیل افزایش یافت.
احمدی گفت: هرسال در ایام شب یلدا و شب عید مصرف آجیل رواج پیدا میکند و توجهها به این اقلام جلب میشود، اما ما در فصل برداشت این محصولات درباره مشکلات و شرایط صنف صحبت کرده و همواره هشدارهای لازم را داده بودیم.
وی افزود: در حال حاضر تجار کشورهای مختلف در شهرهای سبزوار و مشهد در حال خرید تخمه ژاپنی هستند. در صورتی که این قلم در خود تهران خریداری و صادر میشود، ولی با توجه به افزایش بالای قیمت آجیل این نوع جنس در شهرهای دیگر خرید و فروش میشود.
او گفت: از محصولاتی که کاهش تولید شدیدی را تجربه کردند، انواع تخمه و به ویژه تخمه ژاپنی بود که در حال حاضر نیز قیمت آن بیش از ١٠٠ درصد گران شده است. همچنین تولید پسته ۵۰ درصد و تولید انواع مغز از جمله گردو و فندق نیز حدود ۶۰ درصد اُفت پیدا کرده است.
احمدی ادامه داد: قیمت پسته هم نرخ جهانی دارد و نمیشود آنها را خارج از محدوده قیمتهای جهانی عرضه و توزیع کرد. در حال حاضر تولید پسته کاهش پیدا کرده، به طوری که ما هر ساله بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تن تولید پسته داشتیم، اما امسال میزان تولید به حدود ۶۰ هزار تن رسیده است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران اضافه کرد: ما در سال گذشته ۱۵۰ هزار تن صادرات پسته داشتهایم، ولی امسال صادرات آن به صفر رسیده است.