مروری بر رویدادهای ۲۰۲۱: ایران با کسب ۷ مدال در رده ۲۷ المپیک قرار گرفت
کاروان ورزشی ایران در سی و دومین دوره از بازیهای المپیک که در ژاپن برگزار شد، با کسب ۷ مدال به کار خود پایان داد و در رده ۲۷ام قرار گرفت.
اولین المپیک بدون تماشاگر تاریخ، سه مدال طلای بیسابقه را برای ایران به همراه داشت که در رشتههای تیراندازی، کشتی و کاراته به دست آمدند. ایران در مجموع کار خود را با سه طلا، دو نقره و دو برنز پایان داد و ۷ مرتبه روی سکو رفت. این پایان کار بزرگترین کاروان تاریخ ایران با ۶۵ ورزشکار در بازیهای المپیک بود.
*سه طلای غیرمنتظره
در روز نخست این مسابقات «جواد فروغی» در تیراندازی ده متر تپانچه بادی مردان موفق شد یک مدال طلای غیرمنتظره را برای ایران به دست بیاورد. در کشتی فرنگی از تیم «محمد بنا» انتظار مدال طلا را داشتیم اما این مدال را کسی گرفت که به گفته خود بنا برایش شانس زیادی متصور نبودند، اما «محمدرضا گرایی» دومین طلای ایران و تنها طلای کاروان کشتی این کشور را به خود اختصاص داد. سومین مدال طلا نیز در روز آخر مسابقات به گردن «سجاد گنج زاده» کاراتهکای ایرانی آویخته شد. شاید این اولین و آخرین حضور کاراته در المپیک بوده باشد و گنج زاده ایرانی، در توکیو که کاراته کاهای مطرحی دارد، این مدال تاریخی را به نام خود زد.
*دو نقره ارزشمند در میان حسرت یزدانی
کاروان ایران همچنین در توکیو موفق شد دو نقره این مسابقات را نیز از آن خود کند. اولین نقره ایران را «علی داوودی» ۲۲ ساله در رقابتهای وزنهبرداری به دست آورد که بسیار ارزشمند بود. اما دومین نقره با بزرگترین حسرت کشتی آزاد همراه بود و «حسن یزدانی» که برای تکرار قهرمانی المپیک به توکیو آمده بود، در هجده ثانیه پایانی مغلوب «تیلور» شد و مدال خود را با ناراحتی و حسرت به گردن آویخت.
*دو برنز سهم کشتی گیران
در این دوره کاروان ایران دو مرتبه موفق به کسب مدال برنز شد. «محمدهادی ساروی» در کشتی فرنگی به مقام سوم رسید همچنین «امیرحسین زارع» در کشتی آزاد با یک پیروزی دلچسب در رده بندی مدال برنز گرفت تا لقب جوانترین مدال آور ایران را به خود اختصاص دهد.
ایران درالمپیک ریو موفق شده بود سه طلا، یک نقره و چهار برنز به دست آورد. در آن دوره ایران بیست و پنجم شد و در توکیو با طلای روز آخر، به رده بیست و هفتم رسید.